img

Установиха кои продукти намаляват риска от инсулт

/
/
/
505 Views

Ново изследване на учени от Оксфордския университет установи кои продукти намаляват значително риска от инсулт, научи trg.

Експертите са анализирали хранителния режим на хора от девет европейски държави.

Резултатите им показват, че консумацията на повече млечни продукти като сирене и кисело мляко намалява риска от исхемичен инсулт, който е най-често срещаният.

За всяка чаша мляко дневно, той спада с пет процента и с девет процента за малка кофичка йогурт. Данните от проучването обаче се оказват съмнителни относно твърдението, че яйцата са полезни.

Хората, консумирали повече яйца, са по-застрашени от хеморагичен инсулт. Една трета яйце дневно увеличава риска от инсулт с 25 процента.

Богатите на фибри храни, плодовете и зеленчуците предпазват най-много от инсулт.

Двеста грама плодове и зеленчуци дневно намаляват опасността от исхемичен инсулт с 13 процента.

zdrave.to

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook