img

Супер новина! Дават 70 000 долара на семейство, което иска да се пренесе да живее в това селце!

/
/
/
1739 Views

Сигурно сте чували, че по света има доста места, където ще ви дадат пари, за да живеете там.

Е, сега имаме ново предложение, което съчетава в себе си красива природа, релакс и…много пари. Търсите промяна на средата? Ако едно утопично, живописно селце в Швейцария ви звучи страхотно, имате късмет. Малкото село Албинен, разположено в зашеметяващия кантон Вале, сега предлага на семействата пари, за да се преместят да живеят в отдалечената им общност.

Село АлбиненТова съобщава BoredPanda. Албинен е тихо и спокойно, с грандиозни алпийски гледки, но въпреки това семействата и младите хора го напускат.

Населението е намаляло до 240 жители, а селското училище дори е затворено, принуждавайки останалите 7 деца в общността да пътуват до учебно заведение в близък град. Така местните власти решават, че ще се преборят с обезлюдяването, като си купят нови жители. Инициативата има за цел да привлече семейства и хора на възраст под 45 години, които искат да купят или да си построят нов дом.

Албинен ШвейцарияНа всеки възрастен ще бъдат предложени малко над 25 хил. долара, а за дете – около 10 хил. долара.

Това означава, че четиричленни семейства биха могли да се сдобият с повече от 70 долара – при условие че инвестицията им в дом възлиза на поне 200 долара.

Село в Швейцария дава пари

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook