img

Щом Цв. Цв . прави мозъчен тръст, Златка да открие школа за девственици

/
/
/
697 Views

Някак новината, че бившият вътрешен министър и собственик на асансьор без ключ Цветан Цветанов е създал евроатлантически мозъчен тръст не може да ме учуди. У нас е традиция всеки да се занимава с онова, което най-малко му приляга.

Тук лекарите карат таксита, асистентите по органична химия от БАН докарват за кисело мляко като нощна охрана, а дипломантите от ТОХ и фризьорския техникум са политически коментатори.

Повече ме учудва фактът, че Цецо е успял да си осигури такава мощна международна подкрепа за начинанието. Сред контрагентите на бившия втори в ГЕРБ личат имената на американски дипломати от кариерата с десетилетен опит, емблематични лобисти от Световния еврейски конгрес, видни консервативни технократи от висшите политически кръгове на Германия, Испания, Италия.

Какво се получава всъщност – отлюспеният Цецо не само не потъва в политическото небитие при Йоло Денев и Славомир Цанков, а всъщност става по-силен и по-влиятелен. Цветан Цветанов започна кариерата си като „формален лидер” на ГЕРБ, манекен, който да топли стола на истинския двигател на партията Бойко Борисов. След Апартаментгейт по ирония на съдбата Цецо доказа, че май има ресурс да си бъде съвсем истински, еманципиран лидер.

Не е малко за бивш учител по физическо възпитание.

Скандалът с жилищата всъщност май изписа веждите на Цв. Цв., защото му позволи открито да демонстрира тлъстите международни контакти, които е натрупал за последното десетилетие и половина. Организационният му талант явно далеч надхвърля милиционерското просторечие, с което бяхме свикнали да го олицетворяваме.

На пръв поглед изглежда, че щом Цветанов е в състояние да стартира мозъчен тръст, то Владо Кузов спокойно може да отвори частна детска градина, Златка Райкова да стане мотивационен говорител за девственици, а Нора Стоичкова да стане пиарка на „Дънди прешъз” или ЧЕЗ.

Шегата обаче настрана – Цветан Цветанов е жив и здрав, тук е и няма никакво намерение да излиза от обществения живот, за да полива китките по терасата си, с по-голяма квадратура от жилищата на редовите българи. Каквото и да му донесе политическото бъдеще, дори на този ранен етап можем да направим един стопроцентов извод – големите риби винаги излизат сухи от водата. Кучетата си лаят, Цветанов си прави евроатлантически институт. И така – до края на света…

лупа

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook