img

Покъртителни подробности за българката, заклана от внука си в Испания

/
/
/
398 Views

Българката, която бе убита от внука си в Мадрид, е предчувствала смъртта си и е молела близките си за помощ, научи ТРГ. Това разкри нейният братовчед – художникът Папа Жан.

„Преди 20 дни ми се обажда, беше ужасно уплашена, Много плачеше, искаше да отида да й помогна“, разказа той.

По думите му Гинка е била убита по особено жесток начин. Внукът я нападнал в кухнята. Рязал вените на ръцете й, след което я пробол и няколко пъти с нож във врата. Починала е от кръвозагуба.

30-годишният мъж е имал психични проблеми, разкрива Папа Жан. Преди да замине при баба си в Испания, той е настаняван на няколко пъти в различни психиатрични заведения. Бил агресивен, имал и суицидни мисли. Семейството е белязано и от друга трагедия – преди две години бащата на младежа се обесва.

„След този случай бабата на момчето го взе при себе си в Испания, то замина с майка си при нея. Но и там започна да прави бели, заплашваше, буйстваше, на няколко пъти преби Гинка.

Тогава тя се принуди да подаде сигнал до властите и го въдвориха в психиатрия в Мадрид. Стоя там една седмица и го пуснаха, това е било преди по-малко от месец. Ще съдим психиатрията, ако го бяха излекували, ако не го бяха пускали, Гинка още щеше да е жива“, казва Папа Жан.

Убитата българка живеела от дълги години в Испания. Работела като готвачка в заведения, припечелвала допълнително и от чистене на къщи.

Внукът е задържан от полицията в Мадрид.

По желание на близките след приключване на разследването убитата жена ще бъде кремирана.

Мира НАЙДЕНОВА

БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook