img

Проф. Иво Христов изригна: Циганите са като крокодилите – не различават храната от този, който им я носи

/
/
/
143 Views
loading...

Проф. Иво Христов коментира скандала с пребития от цигани военен във Войводиново и последвалите протести, научи ТГР

Това е много сериозен проблем, който българските елити използват за краткосрочни политически цели. Под краткосрочни дивиденти разбират заиграване с неграмотните цигански маси, с техните тартори и използването им за купуване на гласове. Това каза пред бТВ политическият анализатор и депутат от БСП проф. Иво Христов по повод случая във Войводиново, където 33-годишен военен беше жестоко пребит от цигани на Богоявление.

По този повод има един американски анекдот: „Защо никой не гледа крокодил вкъщи – защото не различава храната от този, който му я носи.“ И в този случай ще стане така, добави проф. Христов.

Във Видинския регион, например, миналата година са родени 75-76 деца, което, грубо казано, са децата на три албански семейства. България си отива. Тази история с циганите е само външен образ на всичко, което се случва и което ние вече нямаме сила и желание да променим. Децата ни са навън и няма да се завърнат. Това е загубен капитал за България. Когато фактите говорят и най-отявлените либерали трябва да замълчат. Ние сме в активен задгробен живот в много отношения – като нация и като виталност, заяви политическият анализатор.

През последните 30 години в България върви отрицателна управленска селекция. Има желязна логика по върховете да се изтласкват все по-некомпетентни хора, които да не виждат дълбочината на проблемите. Не водим политически разговор със залози за бъдещето, затова ще продължаваме да се движим като хамстери в затворен кръг. Това е комбинация от външни и вътрешни фактори, но не виждам промислена съпротива в България – защита на децата ни, училището ни и някаква що-годе масова почтеност. Основният политически проблем в България е „Защо краде той, а не аз“, каза още проф. Иво Христов.
pik.bg

Коментирай чрез Фейсбук
Оценете публикацията

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!