img

Хит масаж, който топи мазнините по корема и Ви връща самочувствието – пробвайте го!

/
/
/
1742 Views

Благодарение на фитнеса можете да свалите няколко килограма, но мазнините на корема остават?

Не бързайте да се разстройвате! Самостоятелният масаж ще бъде вашето спасение! Този масаж е изключително прост и не е продължителен, но помага много. Основното нещо е постоянството, иначе няма да работи!

Масажът трябва да се извършва спокойно, лежейки по гръб, сподели Zdrave.to.

1. Поставете ръцете си на стомаха. Първо вземете 10 дълбоки вдишвания и издишайте със стомаха си. Почувствайте как ръцете ви се повдигат и спускат.

Поставете палците на пъпа. Трябва да се простират на 2 см от него. Пръстите сочат в посока на коремната кост. Използвайте дясната си ръка, за да завъртите обратно на часовниковата стрелка. Повторете 10 пъти.

2. След това извършете същия масаж с лявата си ръка – кръгови движения в кръг. Дясната ръка остава на едно място, без да се движи. Повторете 10 пъти.

3. След това и двете ръце правят кръгли движения по коремната стена едновременно – една срещу друга. Направете този масаж за около 2 минути.

4. Лявата ръка се спуска по корема, палецът пада под пъпа. Дясната ръка се плъзга по коремната стена с малки кръгови движения обратно на часовниковата стрелка, издига се до областта на стомаха, 10 повторения.

5. Сега дясната ръка (както е описано в точка 5) прави кръгови движения, а лявата – почива. Повторете упражнението 10 пъти.

6. Двете ръце правят кръгови движения на корема в противоположни посоки. Повторете това упражнение за около 2 минути.

7. Променете позицията на ръцете, поддържайки контакт със стомаха. Лявата ръка се плъзга по кожата. Дясната се плъзга надолу и след това прави кръгови движения около 10 пъти.

8. Сега дясната ръка почива, пръстите са затворени. Лявата ръка прави меки кръгови движения в областта на стомаха (10 повторения).

9. И двете ръце отново се движат спокойно и симетрично в противоположни посоки. Завършете масажа с ръце на стомаха. Дишайте с корема си дълбоко и спокойно за около 2 минути.

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook