img

Политически трилър между САЩ и Русия заради руска шпионка (Уредила Тръмп в Белия дом?)

/
/
/
789 Views

Истински трилър между САЩ и Русия заради руска шпионка, влияела върху изборите и победата на Тръмп?
Руска шпионка предизвика нови политически совалки в Белия дом и размяна на реплики между Кремъл и Вашингтон. Мария Будина се превърна в главен герой на сценарий, който прилича повече на кино трилър, а не на реална ситуация.

Предисторията
През 2015 година Мария Будина заминава за САЩ, където има за задача да се инфилтрира в различни лобистки групировки. Основната й задача е да се свърже с лидерите на организации, които подкрепят републиканците и имат сериозно политическо влияние. Главната й цел — да се намеси в президентските избори на САЩ и да осигури победа срещу демократите.

Заговорът срещу САЩ
Будина се смята за пионка на руски функционер — Александър Торшин, който е сред директорите на Руската централна банка. Чуждестранните медии обаче го свързват с мафията и пране на пари в различни чуждестранни банки. Будина изпълнява целта си. Тя се прикрепя към лидерите на активистка организация с влияние в правоприлагането. И най-вече известни с това, че защитават правото на носене на оръжие от цивилни лица. Висши представители на организацията присъстват на руски конференции в посолството, а отделно Торшин се среща с директорите. По време на една от тези срещи Будина се запознава с Пол Ериксон — републиканец и консерватор

Според доклади на ФБР, Будина е живяла с Ериксон, но само, за да постигне целите си. Той от своя страна й помагал да отиде във Вашингтон и да представи идеите си. Той съдейства и руската шпионка да се свърже с „Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия“ — най-мощната организация след правителството на САЩ.

Будина се среща още със Стенли Фишер, тогавашен вицепрезидент на управлението на Американската централна банка и Нейтън Шитс, тогавашен секретар по международни отношения на Министерството на финансите. Тя се среща и с вицепрезидента на Централната банка на САЩ.

Развръзката
Будина се опитва да вербува хора по централните финансови институции, за да осигури успех на мисията си. През юли тази година обаче е арестувана, а обвинение за шпионаж й е повдигнато само няколко дни след като САЩ обвини 12 руски функционера, че са се месили във вътрешната политика на Русия.

В крайна сметка все още не е ясно дали ще бъде подведена под отговорност и съдена като шпионин. В последните доклади се споменава, че тя е руска марионетка, а не организатор на всички планове на руските власти. Освен това е сключила сделка с прокурора, която може да й гарантира свобода.

Източник: razkritia.com

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook