img

Най-загадъчната история на 19-и век! Къде изчезва Чарлз и защо гласът му се чува от никъде

/
/
/
500 Views
loading...

Изчезването на младежа Чарлз Амшор в САЩ е една от най-обсъжданите тайнствени истории на 19-и век. Отговорът на тази загадка и до момента не е намерен, а историята, която продължава да е обвита в мистериозни подробности, се смята за една от основните загадки на онова време. Изчезва сякаш се разтваря във въздуха

16-годишният Чарлз Амшор е живял със своето семейство в американския град Троя в щата Ню Йорк. Той е имал баща, майка и две по-големи сестри. Семейството е било заможно.

През 1971-1872 година те са се преместили в Ричмънд в щата Индиана, а след година-две в Куинси в щата Илинойс. семейството се настанило да живее в покрайнините на града, във ферма. Близо до дома им е имало ручей, от който те черпели вода.

Трагичният случай е станал вечерта на 9 ноември 1878 година. Младежът е седял пред камината. В един момент той станал, взел кофата за вода и тръгнал към ручея. Той дълго време не се върнал и семейството му започнало да се притеснява.

Бащата отворил входната врата и повикал сина си, но никой не му отговорил. Тогава семейството тръгнало да го търси – бащата и най-голямата дъщеря запалили един фенер и излязли навън. Бил паднал малко сняг и те били уверени, че ще видят следите на Чарлз. Такива имало, добре отпечатани. Благодарение на следите роднините успели да установят, че той е преминал 75 метра, малко повече от половината път. Но изведнъж след това следите изчезнали.

Бащата, забелязвайки това, се спрял. Вдигайки фенера, той се загледал в тъмнината. Снегът обаче бил гладък, сякаш неговият син просто се бил изпарил във въздуха. „Какво е станало, тате?“, попитала дъщерята.

След това мъжът и момичето тръгнали към ручея. Той бил покрит с лед и до него нямало никой. Сутринта семейството се върнало до ручея и не намерило никакви следи от Чарлз. Навсякъде снегът бил гладък.

Най-загадъчната история на 19-и век! Къде изчезва Чарлз и защо гласът му се чува от никъде

Гласът на Чарлз

Семейството било смазано от мъка. Но четири дни по-късно майката трябвало отново да отиде до злополучния ручей. При това, минавайки покрай мястото, където свършили следите на сина ѝ, тя сякаш чула гласа на Чарлз. Майката започнала да вика сина си. На нея започнало да ѝ се струва, че гласът идва от различни страни. Синът обаче го нямало никъде.

Връщайки се в къщата, тя разказала всичко на останалите роднини, но не могла да каже какво точно ѝ е казвал Чарлз. Семейството бързо се върнало на мястото, но никой не открил нищо.

Но изминал един месец от тази случка и на същото място и други роднини започнали да чуват гласа на Чарлз. Според тях, той се чувал едва-едва и идвал от много далеч. Не е било възможно да се разбере какво точно той казва, както и да се определи посоката, от която идвали звуците.

Времето минавало, а гласът ставал все по-слаб и по-слаб, а паузите – все по-големи. Към края на лятото на 1879 година гласът на Чарлз престалан да се чува въобще. Самият младеж така и не бил открит.

Източник: www.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!