img

КЗП с много важни съвети при избора на риба за Никулден!

/
/
/
605 Views

Купувайте риба само от проверени и сигурни търговски обекти, не се доверявайте на амбулантни търговци, най-малкото не се знае какво качество е рибата и това би могло да застраши здравето ни. Такъв призив отправи от ефира на БНТ председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов по повод наближаващия Никулден.

„От КЗП традиционно извършваме проверки с колегите от БАБХ около Никулден. Разбира се, ще съблюдаваме за това да няма опити за мамене и всичко да е коректно от страна на търговците“, посочи Маргаритов.

По отношение на предстоящите коледни и новогодишни празници председателят на КЗП заяви, че започват проверки по големите търговски центрове, и по-специално – паркингите на моловете.

„Целта на тези проверки е да се установи кой какви функции има по отношение по сигурността на хората по търговските центрове. Искаме да се уверим, че ще бъдат създадени необходимите организация и ред, които да позволяват нормалното движение на трафика в затворени пространства, т.е. в подземните гаражи на моловете. Знаете, че тогава и температурите падат, поради което повечето хора ще предпочетат моловете, следователно ще има и повече автомобили в тези паркинги“, обясни Маргаритов.

По думите му, ако се установи, че липсва необходимата организация, платеният паркинг като услуга би могла да се забрани за предоставяне от Агенцията, докато не се подобрят мерките ѝ, касаещи нормалния ред и сигурност.

Накрая Димитър Маргаритов поясни, че във връзка с кампанията около „Черния петък“ в КЗП са постъпили едва около 40-50 жалби.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook