img

Какво се крие зад японската формула 10-4-2-1 за здраве и дълголетие? (ТАБЛИЦА)

/
/
/
824 Views

Здравословният начин на живот на японците спомага да живеят до 75 години в добро здраве, често без да се налага да приемат лекарства.

Средната продължителност на живота им, според Световната здравна организация, е 82 години, проучи TRG. Те са на първо място сред развитите страни по най-малък процент на затлъстяване – едва 3%. Да не говорим, че жените запазват стройната си фигура и кадифена кожа до старини.

И това не се дължи на гените им, както си мислят повечето хора, защото експерименти доказват, че японци, преминали на диета, характерна за западния свят, почти задължително затлъстяват

Хранителните навици на японците са пример за подражание в борбата с наднорменото тегло и нездравословния начин на живот на модерните затлъстяващи хора. Менюто на японците съчетава изключително добре приема на енергия, приятен и подходящ размер на порцията, питателност и здравословен избор.

10-4-2-1 за здравеСпоред тях най-важното е в менюто да бъдат включени повече риба, зеленчуци и плодове. Големината на порциите да е по-малка, храненето да става бавно и ритуално, гарнирането на порциите да става със здравословни храни, като ориз и тофу, например, пише “Дарик”.

10-4-2-1 – това е една от тайните формули на японците за здраве и добър живот.

А какво се крие зад нея?! За всички почитатели на кафето е важно да знаят, че между последната чаша кафе за деня и съня трябва да са минали 10 часа. Ако сте фенове на късните вечери, трябва да забравите за това. Между последното хранене и момента, в който ще се отдадете на сладка дрямка, трябва да са минали поне 4 часа.Два часа трябва да е времето между последното питие и съня.

И последното, но според нас най-трудно правило, един час преди лягане трябва да изключите телевизора, компютъра и да оставите телефона, за да се насладите на спокоен и блажен сън, а сутринта да се събудите пълни с енергия и готови за нови приключения.

формула 10-4-2-1 за здраве и дълголетие

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook