img

Сироп от черен бъз връща младежкото кръвно

/
/
/
1224 Views

Сироп от черен бъз се смята за суперлекарство, което лекува почти всички заболявания, припомня trg

Универсалният лек е изпитан и доказан многократно от жени и мъже в различни възрастови групи. Черният бъз е билка, която се използва от векове насам, тъй като притежава многобройни лечебни свойства. От растението се приготвят различни отвари, сокове, чай, сиропи и екстракти. За лечебни цели се прилагат както цветовете, така и плодовете му.

Суперрастението черен бъз помага на всички. За да се приготви уникалното по рода си лекарство, трябва да се употребят неговите плодове. Те са силни диуретици, които успешно се справят със смущения в кръвното и оказват контрол над теглото. Черният бъз подсилва имунитета, лекува гастрит, болести на щитовидната жлеза, болни бъбреци, кашлица и диабет.

Много е важно, преди да прибегнете към природолечението, да правите разлика между черен бъз и бъзак.

Поискайте компетентен съвет от билкар или човек, който е запознат с алтернативните методи на лечение у нас. Плодовете се берат в края на месец август. Избирайте единствено узрелите, за да избегнете токсичен ефект. Те се отличават по своя тъмен цвят. Изхвърлете всички дръжки и неузрели зърна. Почистените плодчета започнете да нареждате в буркани на пластове (тук ще ви е нужна захар). Най-горният ви пласт задължително трябва да бъде по-плътен и дебел от останалите, за да предпази от ферментация. Бурканите покрийте с марля.

След 3 седмици прецедете плодовата маса и налейте в тъмни стъклени бутилки.

Лекарството има много приложения. То помага при хемороиди, разширени вени, подсилва имунната система и помага дори при рак. Ако изпитвате затруднения относно рецептата, закупете сушени зърна черен бъз от аптека в страната. Сутрин на гладен стомах трябва да сдъвквате по 10 от тях. Продава се и хранителна добавка, известна под името самбукус.

Ретро

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook