img

Семейството на Майкъл Джексън съди HBO (Вижте колко иска)

/
/
/
663 Views

Наследниците на Майкъл Джексън с иск от 53 страници, научи ТРГ.

Наследниците на Майкъл Джексън съдят HBO. Те заведоха иск за щети на стойност 100 милиона щатски долара срещу телевизията, която се готви да излъчи документалния филм „Да напуснеш Невърленд“ за недоказаните сексуални посегателства на певеца. Искът се състои от 53 страници и е депозиран пред Върховния съд в Лос Анджелис.

В него наследниците на Майкъл Джексън обвиняват телевизията, че нарушава договора за „неоклеветяване“ подписан с Краля на поп музиката през 1992-ра година. Те не настояват документалният филм „Да напуснеш Невърленд“ да не бъде излъчван, пише life.dir.bg. Въпреки заведеното дело HBO потвърди, че на 2 и 3 март ще започне излъчването на филма. Той беше представен миналия месец на кинофестивала „Сънданс“.

„Това ще спомогне всеки сам да прецени филма и обвиненията“, оповести телевизията. „Майкъл Джексън е невинен. Точка“, пък се казва в иска на наследниците. „През 2005-та година Джако бе съден и бе оправдан от съдебните заседатели“, припомнят те.

Документалният филм на HBO съдържа свидетелските показания на две лица на възраст около 30 години. Те твърдят, че са станали жертва на сексуално посегателство от страна на Майкъл Джексън в имението му Невърленд. Това започнало, когато те са били съответно на седем и десет години.

През 1993-та година една от жертвите на Джексън на 13-годишна възраст заведе дело за опипване. Делото бе прекратено срещу обезщетение от 15 милиона долара. През 2005-та година певецът беше съден в Санта Барбара за посегателство срещу друг малолетен, но тогава бе оправдан.

На 25-ти юни 2009-та година Майкъл Джексън почина от свръхдоза.

Ще спечелят ли наследниците на Майкъл Джексън делото за 100 милиона щатски долара заведено срещу HBO, предстои да видим. Факт е, че всички дела, повдигнати срещу Краля на поп музиката приживе, са завършили с оправдаването му.

От HBO оставят зрителите си сами да преценят виновен ли е Майкъл Джексън за нещо и ще излъчат филма за него през март.

razkritia.com

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook