img

БСП сваля Нинова след местните избори

/
/
/
520 Views

БСП е на прага на тотален взрив срещу лидерката си Корнелия Нинова, научи ТРГ.

Причината е изключително лошата перспектива за представянето на столетницата на местните избори. Социалистите са напълно отчаяни и стягат редиците за отстраняване на Нинова от върха на партията след приключването на вота.

След серия от груби намеси в решенията на местните организации за кандидатурите за кметове и общински съветници социалистите предвиждат неминуеми загуби точно на местата, където Нинова и дясната ѝ ръка по екзекутирането на местни структури – Кирил Добрев, се намесиха.

Такива са случаите в Сандански, Берковица, Шумен, Казанлък, Монтана, Благоевград, Варна, Бургас, Габрово, за които ПИК съобщи още по време на титаничните скандали по издигането на кандидати за местна власт в тези градове. Другите загуби ще се калкулират допълнително, особено на местата, където върхушката от „Позитано“ 20 реши да не издига собствени претенденти, а да подкрепя независими, включително и в комбинация с други партии.

Според социалистите изборът на такива кандидати изобщо не може да се смята за победа на БСП, а по-скоро е признак за нейното кадрово безсилие.

Колкото до София, червените са все по-отчаяни от представянето на Мая Манолова, която не само пренебрегна подкрепата им, но и предпочете публично да се сродява с всевъзможни претендиращи за дясното политическо пространство партии като тази на Меглена Кунева, участвала в коалиционно управление с ГЕРБ. Черешката на тортата на червеното негодувание ще бъде при загуба на Манолова в София.

Затова социалистите са решили, стискайки зъби, да изчакат провала на 27 октомври и веднага да заявят, че искат оставка на Корнелия Нинова от лидерския пост.

Източник: Ретро

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook