img

Антиваксърите от Асеновград искали да „събудят овчиците, за да не се ваксинират“

/
/
/
578 Views

Инцидент в новогодишната нощ. 53-годишен мъж е задържан с граната в центъра на София по време на светлинното шоу пред Българската народна банка. Повдигнато му е обвинение, арестувана е и неговата съпруга.

Мъжът е противник на ваксинацията и мерките срещу епидемията и най-вероятно това е мотивирало опасното му поведение.

Арестуваният е Милен Методиев, бивш военен. Той е от Асеновград. Профилът му в социалната мрежа е пълен с публикации срещу ваксините и антиковид мерките. Искал е да организира протест в София вчера следобед, но вероятно защото не е събрал поддръжници се е присъединил към множеството, което е било тук, за да наблюдава светлинното шоу и е заплашил, че ще взриви граната.

53-годишният Милен Методиев във Фейсбук профила си е приканвал хората да се съберат на „бойно хоро“ пред Народния театър от 17:00 часа в последния ден на годината.

Час по-късно мъжът се присъединява към множеството, което наблюдава светлинното шоу върху фасадата на БНБ. Призовава околните да не спазват противоепидемичните мерки и вади граната. Хората подават сигнал в полицията и Методиев е задържан. По време на ареста заплашва, че ще се взриви. Според източници на БНТ гранатата била с освободен предпазител.

Разследващите започват да преглеждат записи от охранителните камери в района, за да разберат дали Методиев е сам или има съучастник.

Няколко часа по-късно в „Дружба“ е задържана съпругата му и е намерен автомобилът, с който двамата са се придвижили от Асеновград до столицата. В колата е открит завиден боен арсенал. Още една бойна граната, два пистолета, четири ножа с остриета по-големи от 6 сантиметра, тактическа брадва, работещ ръчен електрошок и черна тактическа жилетка.

„С брат Milen Metodiev се опитваме да събудим овчиците да не се ваксинират!!!“, пише съпругата му Силвия Александрова Колева часове преди щурма им в София.

Милен Методиев твърди, че оръжието, открито в колата му е реплика, а не истинско. Експертиза, обаче ще каже дали е бойно или не. Ако е бойно може да получи и по-тежко обвинение. Мъжът е задържан за 72 часа, предстои да се прецени дали да му бъде искана и постоянна мярка „задържане под стража“.

Източник: Пловдив 24

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook