img

Италианско село разпродава имоти по €1. Ето какви са условията:

/
/
/
787 Views

Италианското село Бонанаро, което се намира в Сардиния, реши да организира разпродажба на къщи за по 1 EUR.

Целта е да се бори с обезлюдяването и изоставянето – традиционните „болести“ на селата, разположени в провинцията и вътрешността на Италия.

Местният съвет на Бонанаро одобри резолюция, позволяваща закупуването на къщи за по 1 EUR, за да се стимулира реконструкцията на историческия център и да се привлекат нови жители, които да населят отново селото.

Освен това възможните цели, за които могат да се използват закупените на безценица къщи са не само жилищни, но и търговски и туристически обекти.

Общината открива процедура за период от 3 години. Желаещите да закупят имот на символична цена могат да се запознаят с документите на сайта на местната община. Задължително условие е до 2 месеца след издаване на разрешение за закупуване да започнат ремонтни дейности.

Бонанаро се намира в долината между планините Пелао и Арана. Регионът е земеделски и известен с отглеждането на грозде и череши.

Някои от именията в центъра на града, строени през XVIII в. И XIX в. са непокътнати, включително църквите Санта Мария, Санта Барбара, Санта Кроче и Сан Джорджо.

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook