img

Всяка година си правя този разтвор и с него поливам доматите, няма да ви кажа каква реколта изкарвам…

/
/
/
2033 Views

Правилното наторяване и поливане са едни от най- важните неща за постигане на добър добив от домати.

Доматите не обичат засушаване и преовлажняване. Те са доста полезен зеленчук за хората, съдържат много антиоксиданти и ликопен, и са подходящи за профилактика на заболявания на костите и сърдечно-съдовата система при хората. Доматите са богати на витамин С, витамин Е, бета-каротен и минерални вещества – молибден, калий, мед и манган.

Днес от ТРГ ще ви представим приготвянето на специален разтвор за наторяване на домати, с помощта на който градината ви ще бъде отрупана с едри, здравословни домати.

Рецептата е много проста.

В трилитров буркан налейте 2,6-2,7 литра вода без хлор (престояла), добавете 100 грама разтворени в топла вода дрожди и 1/2 чаша захар.Покрийте с марля и дръжте буркана на топло, като от време на време разклащате съдържанието. Разтворът е готов, когато ферментацията приключи.

Вижте и това: Зарових едно яйце и банан в двора… Резултатът задължително ще ви накара да пробвате и вие!

Една чаша от този разтвор се разрежда в 10 литра вода и се напояват растенията, като под всеки храст се сипва по 1 литър от него.През лятото аз направих три такива подхранвания. В резултат на това получих отлична реколта!

Доматените храсти израснаха силни, по плодовете нямаше изгаряния, растенията лесно понесоха жегите и други неблагоприятни климатични условия. Но най-голямата изненада беше, че доматите зрееха и ни радваха през целия месец октомври, въпреки дъжда и студените нощи. И най-важното – никакви вредители!

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

2 Коментари

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook