img

Вълна от 100 000 български гурбетчии изхвърча от Острова заради Брекзит

/
/
/
1062 Views

Около 100 000 български граждани във Великобритания си идват да видят роднините у нас преди Брекзит, научи ТРГ

„Страхуваме се, че после Великобритания ще въведе визи, което ще усложни пътуването ни до родината, споделиха наши емигранти от Лондон, пише в. „Телеграф“.

Извънредна промяна за всички българи, живеещи на Острова! Заради Брекзит те няма да…

Една от тях е Мариана Вълкова, която в края на миналата година изроди бебе във влак. След 2 седмици се прибирам в Сливен, призна тя. Обясни че, семейството й е в Лондон от 9 години и не се притесняват толкова от излизането на Великобритания от ЕС.

Българите, които са там обаче по-малко от 5 години са ужасно разтревожени, споделя тя. По информация на нашето министерство българите във Великобритания са 90 000, но по неофициални данни са 150 000.

Вълна от 50 хиляди българи изхвърчат от Острова заради Брекзит, а това ще съсипе България, защото…

Притеснението идва от информацията, че постоянен статут ще се дава на тези, които успеят да докажат, че в продължение на 5 години са пребивавали в страната. От тази седмица европейските граждани, които искат да продължат да живеят във Великобритания, след като тя напусне ЕС, могат да кандидатстват за него.

От британското вътрешно министерство успокоиха, че при трудности с регистрацията кандидатите могат да опитат отново след 30 март. Тогава е денят на напускането на ЕС. Достъпът до системата за кандидатстване ще става чрез въвеждане на национален осигурителен номер.

Източник: www.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook