img

Румен Радев: Днес не можем да говорим за обединение

/
/
/
256 Views

Президентът Радев и вицепрезидентът Йотова поднасят цветя пред паметника на Незнайния войн 

В тези трудни дни за нас трябва да търсим не чертаенето на нови разделителни линии, трябва да търсим нашия общ интерес. Няма изгода в момента, заяви президентът Румен Радев пред медиите, след като заедно с вицепрезидента Илияна Йотова положиха цветя пред паметника на Незнайния войн в столицата по повод 75 години от края на Втората световна война в Европа, научи ТРГ.

Българският държавен глава припомни съвместното изявление на президентите на САЩ и на Русия и призова за обединение.

„В криза, в каквато сме в момента, а тя е многопластова, не говорим само за здравна криза. Основните са здравни, социални, икономически, има вероятност тези фактори да тръгнат и към политически фактори. Най-важното е да търсим това, което ни обединява, така че да може да излезем по-силни, по-отговорни, по-сплотени за нашите граждани“, посочи Румен Радев.

Президентът поздрави здравни работници, доброволци, полицаи, транспортни работници, както и всички българи, които по думите му, не се подадоха на паниката и пропагандата, не се подадоха на страха, а проявиха отговорност.

„Има все по-растящи пороци в начините, при които се правят законите в България“, каза още Румен Радев, попитан за одобрените на първо четене в петък промени в Закона за здравето.

Президентът посъветва законотворците когато пишат такива важни закони да отчитат, че има Конституция.

Запитан дали одобрява предложението на опозицията да има анкетка комисия, която да следи за разходите, свързани с коронавируса, Радев каза, че самият той е отправил такъв призив още преди седмица. Много е важно да има доверие, каза президентът, а такова се гради с прозрачност и отчетност. Прозрачността е къде отива всеки лев – по какви критерии, кой ги харчи, заяви още Румен Радев.

марица

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook