img

Рецептата за дълголетие на легендарната руска докторка Галина Шаталова

/
/
/
1090 Views

Д-р Галина Шаталова е сред най-прочутите руски лекари, научи ТРГ. Тя е учен биолог, изследовател и лечител. Освен това има и дисертация по сърдечна хирургия.

Дългогодишната си практика в медицината тя посвещава на разработването на лесни и приложими в ежедневието рецепти, които да ни помогнат да живеем по-дълго и да съхраним здравето си.

Д-р Шаталова не е между живите от 2011 г. Тя си отива на 95-годишна възраст, но заръките ѝ продължават да се изпълняват от целия руски народ, както и от хора от цял свят. Според д-р Шаталова основният фактор за продължителен и в същото време здравословен живот е пречистването на артериите.

Това трябва да се прави от всеки човек, навършил 30-годишна възраст. След всеки изминал ден артериалните ни стени губят своята еластичност, а от вътрешната им страна се наслояват вредни шлаки. Тези шлаки са много опасни и животозастрашаващи. Ако не се вземат мерки навреме, т.е. ако не се пречистят, запушените артерии могат да причинят редица усложнения като инфаркт, хипертрофия на сърдечния мускул и други проблеми, свързани със сърцето, от каквито страда по-голямата част на земното население.

Именно поради тази причина д-р Шаталова измисля ефективна рецепта.

Нейният начин за предпазване от болести е много лесен и се прилага само веднъж в годината. Приготвя се от 2 с. л. счукан или смлян корен от валериан, 1 с.л. мед и 1 ч.ч. семена от копър.

В термос се слагат семената от копър и смленият валерианов корен. Сместа се залива с литър и половина вряла вода. Термосът се затваря и се оставя да престои в продължение на 24 часа. След това течността се прецежда и се добавя медът. Разбърква се и се прибира в хладилника на хладно.

Консумира се от студения чай по 1 супена лъжица 3 пъти на ден. Това трябва да стане половин час преди основното хранене. След като изпиете цялата отвара, можете да повторите същата процедура точно след една година.

Източник: Ретро

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook