img

Какви икони трябва да имате вкъщи, за да се избавите от злото

/
/
/
398 Views

Основна човешка нужда е да  бъдем щастливи. Естествено, че едно същество е най-радостно когато той и семейството му са добре, в дома му е топло и уютно и има какво да сложи на масата си. Какви светии обаче ще помогнат срещу неприятностите, ще спасят домашното огнище и ще пропъдят всяко зло надалече?

Преди дни  ви показахме кое растение за нищо на света на бива да унищожавате, ако попаднете на него в двора си. Днес сме решили да се фокусираме вътре в дома ви и да ви покажем кои икони е най-добре да сложите в къщата си, за да сте много щастливи и здрави – както вие, така и най-близките ви и любими хора.
Образът на Исус Христос

Какви икони трябва да имате вкъщи, за да се избавите от злото

Тази икона заема първо и най-важно място. Тя е основна за всеки един православен християнин. Задължително всеки трябва да има в дома си изображение на Исус Христос. Бог е всемогъщ и защитава всички вярващи.

– Носи ми и спокойствие в дома
– Помага за лечение на заболявания
– Освобождава от най-тежките душевни болки
– Засилва вярата и радостта в дома
– Защитава от зли сили и хора
Не поставяйте икони зад стъклото на секции. Хубаво е да ги слагате на видимо място,  а защо и да не носите някоя със себе си.

Богородица

Какви икони трябва да имате вкъщи, за да се избавите от злото

Смята се, че, ако в къщата нямате икона на Богородица, то тогава жилището ви сякаш няма душа. Има десетки легенди за чудесата на точно тази икона. Още от най-древни времена обикновените хора са се обръщали точно към нея за помощ, а и не само. Много членове от знатни родове също са се молили именно на нея.
За какво се молят на образа на Божията майка?

– За деца, хармония и благополучие в семейния живот
– За изцеление и духовно просветление
– За избор на правилен път и решение
– За подкрепа в трудни житейски ситуации

Добре е да се молите рано сутрин или късно вечер. Забравете за отрицателните емоции, преди да се помолите и отворете сърцето, мислите и душата си. Може да запалите свещ. Не е нужно да знаете някаква точна молитва. Богородица ще чуе дори най-простите думи, стига да идват от сърцето ви.

Най-доброто място за разполагане на тази икона е на източна стена или на ъгъл с тази стена. Важно е до образа на Божията майка да няма лампи, статуетки или някакви други вещи и атрибути.

Икона на Свети Николай Чудотворец

Какви икони трябва да имате вкъщи, за да се избавите от злото

Едно време всички икони са стояли на едно красиво мпсто, украсено и светло, наречено иконостас. Сега е много важно около иконата да няма картини, телевизор и т.н. Иконата не е само образ на човек, живял някога, а на някой, когото ще молите за помощ и на когото ще уповавате. Със Св. Николай Чудотворец са свързани безброй истории за изцеление и различни чудеса. Той просто знае как да изпълнява желанията на хората.

Те обикновено го молят за:
– Забременяване и сватба
– Да се освободят от алкохолизъм и други вредни навици
– За успешни проекти, взимане на изпити и повишение в работата

Светата Троица

Какви икони трябва да имате вкъщи, за да се избавите от злото

Иконата стана известна сред християните със своите чудотворни способности. Често хората, които се молят на тази икона, са в много тежки ситуации и са ги налегнали огромни тегоби. Те обикновено се молят за:

– Надежда и вяра
– Опрощение на греховете и освобождаване от черни и обсебващи мисли и магии
– За помощ при намирането на правилния път.

Добре е да окачите тази икона близо до входната врата, за да предпазите целия дом от зли сили. Ако това е невъзможно, то тогава може да я поставите на източна стена, заедно с други икони.

Източник: jenata.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук
loading...

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!