img

Ирина Митева от сериала “Откраднат живот”: Вярвам в народната медицина – боря настинките с бабини рецепти

/
/
/
1040 Views

Добричлийката Ирина Митева ни впечатли с образа си на Ина Фотева в сериала “Откраднат живот”. Също като героинята си и Ирина е имала трудни ситуации в живота.

“Имала съм моменти, в които съм била поставена пред избори, но чак толкова крайни ситуации не съм имала в живота си. Засега боговете ме жалят”, споделя актрисата.

Ирина завършва НАТФИЗ преди малко повече от година. Героинята Ина Фотева е първата й голяма роля в киното. Актрисата споделя, че е била доста притеснена на кастинга, а на всичкото отгоре се явила и болна. Когато й се обаждат, че е одобрена за ролята на Ина Фотева, Ирина се чуди дали да приеме. “Изпаднах в паника, защото топката беше в моето поле. Трябваше да реша да скоча или не. И скочих”, обяснява актрисата.

– Ирина, често ли на улицата чувате зад гърба си: “А, ето я Ина!”?

– Май честичко, да! Дори се е случвало на снимачната площадка на “Откраднат живот” да ми объркат името. Имаше случай, в който на слайда ни със сцените за деня беше написано: “персонаж Ирина Фотева, актьор Ина Митева”.

– Ще гледаме ли “Откраднат живот” 7-и сезон?

– Живот и здраве, сериалът ще тръгне отново през пролетта. Не знам още кога започваме снимките, но да,  ще има следващ сезон.

– А каква ще е съдбата на вашата героиня Ина Фотева?

– Ами ще разберем, когато тръгне сериалът. Засега това знаят само сценаристите.

– “Откраднат живот” като че ли върна доверието на хората в лекарската професия и я направи много популярна сред младите хора. Вие сама за себе си какво открихте в тази професия?

– Аз открих, че във всяка професия има нужда от добри хора. Хора, които да обичат работата си и които да са всеотдайни към това, което правят. Пожелавам го на всеки човек. Трябва всеки един в своята професия да бъде много щастлив и да се чувства добър човек.

– За съжаление отношението на българина към хората в бели престилки невинаги е с положителен знак. Защо е това недоверие, а нерядко и агресия към тях?

– Мисля, че в България да си недоволен от нещо е признак на българщина. Много по-трудно е да оцениш достойнствата, отколкото да извадиш наяве недостатъците. А да си лекар според мен се изисква жестока психика, изключителна сила на духа, за да умееш да помагаш. Да, лекарят е длъжен да ме излекува, но понякога животът има своите други решения. Така че ние трябва да сме им благодарни въобще за тяхното желание да бъдат в помощ на нас. Аз смятам, че това е една изключително благородна професия, към която трябва да се отнасяме с много уважение. Но животът и лекарите не са едно и също нещо

Колкото до доверието – то е въпрос на усещане и на принцип. Ако имам усещането, че на този човек му имам доверие, значи трябва да е така. Ако моята интуиция казва: “Не се доверявай на този човек”, просто няма да се доверя.

Ирина Митева от сериала “Откраднат живот” Вярвам в народната медицина - боря настинките с бабини рецепти (2)

Васил Бинев като Иво Фотев и Ирина Митева в ролята на Ина Фотева в сериала на Нова тв “Откраднат живот”

– Случвало ли ви се е да влизате в болница за някакво сериозно заболяване?

– Случвало ми се е да влизам в болница, но не за сериозно заболяване. Не искам, а и няма смисъл да го конкретизирам сега. На всеки, предполагам, му се е случвало. За щастие, може би съм имала късмета да попадна на много всеотдайни лекари. Затова пожелавам на всеки да има шанса да намери лекаря, на когото да има най-голямо доверие. За мен това е част от пътя към оздравяването. Да имаш доверие на човека, който те лекува.

– Какво ви е мнението за т.нар. нетрадиционна медицина?

– С малък риск може би да ми се обидят лекарите, смятам, че двете трябва да бъдат съчетани и имат прекрасен резултат. Лично аз така се лекувам – съчетавайки нетрадиционна и традиционна медицина. Бабини деветини, дето се казва, но така лекувам настинките например. Народът носи своята мъдрост и разбирам, че в тези “деветини” има голяма доза истина.

– Обикновено в края на годината хората си правят равносметка за отминалата и кроят планове за следващата. Вашите планове какви са?

– За равносметките и плановете още е рано. Трябва да дойдат поне два-три дни преди Нова година. Те са задължително нещо.

– Какви са ангажиментите ви извън телевизията?

– Вече съм част от трупата на Театър “София”. Влязох по заместване в две представления на мястото на Дария Симеонова, която наскоро стана майка и която всички познават като Наталия от “Откраднат живот”. Аз съм част и от едно друго представление пак в Театър “София” – казва се “Емигрантски рай”. Участвам в “Калигула” в Народния театър, а в Шуменския театър играя в “Нирвана”. Така че имам доста ангажименти и извън телевизията.

– Разкажете малко за себе си?

– (Смее се.) От Добрич съм. Завърших НАТФИЗ през 2017 г. в класа на проф. Пламен Марков. Какво да ви кажа още – новозавършила, новопостъпила в реалния живот!

– Децата обикновено имат някакви мечти, каква беше вашата? Винаги ли сте искали да станете актриса?

– Не! Аз исках да съм агент на ЦРУ. Това беше моята детска мечта. Да съм полицай.

– С колегите ви от “Откраднат живот” се включихте в кръводарителската акция на Военномедицинска академия…

– Смятам, че любовта дарява кръв. Мога да ви дам моя личен пример. Когато бях дете, баща ми се прибра с един голям кашон с лакомства и аз не разбрах защо, откъде е този кашон. Попитах го и той ми каза, че е дарил кръв. Аз въобще си нямах представа това какво е. Той ми обясни и в моето детско съзнание това беше един много храбър жест спрямо човечеството. В моето детско съзнание това е останало като много добро дело. Аз съм дарявала кръв, за съжаление, във ВМА не можах, защото имам здравословни проблеми, но пожелавам всеки да има смелостта да се пребори с иглите и да даде малко живот на някого. Не пожелавам на никого да изпада в ситуацията, когато да има нуждата от кръв.

– Какви здравословни проблеми имате?

– Просто много съм отслабнала за последните три седмици и според лекарите даване в момента на кръв няма да ми се отрази добре.

Румяна СТЕФАНОВА

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook