img

Трифонов: Десетки българи ходят в Гърция да ядат дзадзики, но днес разбрах нещо жестоко

/
/
/
361 Views

Лидерът на ИТН Слави Трифонов с публикация в страницата си във фейсбук. Шоуменът е огорчен, че 8 улици в Атина и 10 улици в Северна Гърция се наричат “Василий Втори българоубиец“, а много българи, които уж се броят за патриоти, не обръщат внимание на този факт.

Знаете ли какво значи “Калоян“?

Едно от най-хубавите имена, един от най-смелите мъже, толкова важен за българската история – цар Калоян.

“Калоян“ идва от гръцки и означава “Хубав Иван“. “Кало“- хубав и “ян“ – Иван. Защото цар Калоян е бил висок, едър мъж, хубав, и оттам – Калоян. Много български мъже съм сигурен, че с гордост носят това име – Хубавия Иван.

Цар Калоян… Много улици в България, училища и какви ли още не сгради и институции, носят името на цар Калоян.

А знаете ли какво значи “Скилоян“?

Означава “Звярът Иван“или “Кучето Иван“, защото така са му викали гърците, византийците по-точно. Защото ги е клал, драл и обезкостявал в буквалния смисъл и много ги е било страх от него.

А знаете ли какво означава “Василий Втори Вулгароктонос“?

Може би някои от вас са се сетили – означава “Василий Втори българоубиец“. Той е ослепил войниците на цар Самуил. Хиляди. На всеки 100, по един с едно око да ги води. Можете ли въобще да си представите тази неописуема, чудовищна и нечовешка по своята жестокост сцена? Как едни хора с нажежени железни метални пръчки ослепяват човек след човек.

Аз не мога да си го представя. Щото ми става нечовешко. Заради това адско “геройство“ Василий Втори е наречен “българоубиец“.

И защо ви разказвам всичко това? Защото 8 улици в Атина и 10 улици в Северна Гърция се наричат “Василий Втори българоубиец“.

“Къде живееш, бе малака?“ “На Василий Втори българоубиец 35″.

Колко абсурдно, абстрактно и откачено звучи, но е факт. Толкова много българи ходят в Гърция. Само да дойде празник или лято, и на българо-гръцката граница не може да се мине. Десетки хиляди българи отиват в Гърция, защото в Гърция е готино. И аз съм ходил в Гърция много пъти, но днес разбрах за тия улици. 18 улици. 10 в Северна Гърция и 8 в Атина се казват “Василий Втори българоубиец“.

Значи гърците се гордеят. Няма проблем да ни взимат парите като туристи и няма проблем да си кръщават улиците с името на човека, носещ прякора “Българоубиец“.

И к’во сега, трябва ли да започнем да си кръщаваме улиците цар Скилоян, българският цар, който е клал и драл гърци в буквалния смисъл?

“Къде живееш, бе Пешо?“ “Ми на улица цар Скилоян 35″.

Даа.. големи сме патриоти. Тая информация едва ли ще промени българо-гръцката граница да се задръства от хора, които ще отиват да ядат дзадзики в Гърция. И няма абсолютно никакво значение как им се казват улиците.

И така, ако гледам фактите, има разлика между нас и гърците. Те накараха македонците да си прекръстят държавата от Македония на Северна Македония, а ние ги пуснахме да кандидатстват в Европейския съюз, въпреки че ни псуват, обиждат и обругават всеки ден по всякакъв начин. Щото сме патриоти. Особено на маса, когато ядем дзадзики.

“Ти ли, бе Слави Трифонов, ти ли си най-големият патриот? Не ми говори за история, а ми кажи що бутна правителството“.

Опа, обърках се, това трябва да е първият коментар под това, което написах.

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook