img

Поддръжка на ударно-въздушна сондажна машина

/
/
/
292 Views

Дните на примитивните сондажни машини са отминали отдавна. Напоследък сондажните платформи са с най-съвременно оборудване, което изисква редовна поддръжка, обслужване и периодично регулиране.

Защо тези ударно-въздушните машини изискват поддръжка?

Отговорът на този въпрос е много прост, като се има предвид дългият списък от различни части и функции. Най-важните сред тях са:

● Пробивна глава с вибрационен осцилатор
● Хидравлична система със сензор за натоварване
● Контролна система
● Водна помпа за високо налягане
● Рамо за зареждане на магнитна пръчка
● Въртяща се стрела

Правилната поддръжка на сондажните машини и компонентите предотвратява ненужни износвания. При нередовна смяна на консумативи се стига до спад в производителността на съоръжението.

Професионализъм и качествени материали

Грижата за сондажните машини е не по-малко важна от грижата за една сонда за вода! Ефектите от това са драматични. Първо, колкото по-високо поставяме собствените си стандарти, толкова по-добър ще бъде крайният резултат. Освен това е въпрос на доверие. Ако имате нужда от извършване на сондажни работи, тогава ще искате да сте сигурни, че вашият изпълнител е професионалист. Ако оборудването, което използва, се мъчи и се поврежда много често, тогава ще се запитате дали сте наели правилният екип за вашия проект.

Искате изпълнител на сондажи, който пристига навреме и резултатът е професионален и в срок? Обърнете се към професионалисти, които поддържат инвентара си. Доброто оборудване предлага по-качествен краен продукт за клиента и по-лесна прецизна работа за изпълнителя на услугата.

Ползите от въздушно-ударното пробиване

Има много предимства на звуковото пробиване в сравнение с конвенционалните методи:

● Скорост – тези сондажни машини работят до 4 пъти по-бързо от ротационното сондиране;
● Чистота – целостта на върнатите основни проби е невероятно висока;
● Безопасност – машината разполага със система за работа със свободни ръце, предпазни клетки, предпазни мерки, противотежестни клапани и много други;
● Гъвкавост – монтирани гумени гъсенични вериги осигуряват висока степен на маневреност и гъвкавост;
● Грижа за околната среда – по-малко отпадъци и по-бърза работа на място означава, че звуковото сондиране е по-екологично съобразено от други геотехнически решения за сондиране.

Технологичното развитие успява да намери своя път във всяка сфера. Много често модернизираните машини правят производствения процес по-ефективен, което е в интерес както на бизнеса, така и на клиента. Именно затова преди всяка сондажна дейност се правят щателни проучвания, които определят следващите стъпки.

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook