img

Кучето ни спаси живота ми, като усети, че имам рак

/
/
/
458 Views

Жена казва, че дължи живота си на своето куче, което е усетило рака на гърдата й и не е искало да махне носа си от дясната й подмишница.

Луси Джайлс мислела, че нейният любим Броуди първоначално просто жадува за малко внимание. 45-годишната жена приела нежния гигант в живота си, след като половинката й прекара шест месеца в болница на животоподдържащи апарати с вируса Covid.

Когато съпругът й се върнал у дома и като част от възстановяването си, двойката решила да добави към семейството си домашен любимец, когото да обичат.

Те осиновили Броуди от от семейство, което вече не можеше да се грижи за него. Броуди е порода нюфаундленд, която е добре известна с това, че спасява живота си благодарение на своите плувни способности и интелигентност.

Луси разказва, че един ден кучето започнало да „души да рови с муцуна“ дясната й подмишница.

„Беше предимно, когато бях седнала, докато или гледах телевизия, или сядах да си почина и винаги на едно и също място от дясната ми страна.“

„Първоначално си помислих, че той иска малко суетене и внимание, но реших, че може би трябва да обърна внимание, тъй като от само дясната ми страна правеше това.“

Жената решила да се прегледа и усетила бучка на въпросното място – а скоро след това била диагностицирана с рак на гърдата.

Луси претърпяла шест кръга химиотерапия, последвани от лумпектомия и лъчетерапия след това.

Тя казва, че има голяма подкрепа от семейството и приятелите си, които я водят на прегледи и й помагат, като „просто са там“, заедно със спасителя Броуди, разбира се.

„Може би той дойде в живота ни с причина.“, вметва благодарната жена.

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook