img

Георги Първанов дава по 8 бона за училище на внучето

/
/
/
673 Views

Първородният внук на Георги Първанов, който е кръстен на него, е петокласник в едно от най-скъпите частни училища в столицата. Георги-младши от тази есен е записан в Първа частна математическа гимназия в София, която се намира в близост до парк „Възраждане“.

Справка с ценоразписа на школото показва, че таксата за обучение само за една учебна година е 4200 евро, или 8200 лева на дете. За семействата, които не са толкова заможни и не разполагат с крупната сума накуп, се предлагат и разсрочени плащания на 2 или 10 вноски.

Самият Първанов чинно изпълнява задълженията си на дядо и редовно е забелязван да чака внучето си пред училището, прибирайки го след занятия. Георги-младши е дете на по-големия син на бившия президент и жена му Зорка – компютърния спец Владимир, който се ожени още през 2010 г. Неговата съпруга Цветанка пък е известна лекарка в столичната болница „Токуда“. Те имат още една наследничка – Виктория, която се роди през 2015 г. Тя все още не е ученичка, но догодина ще тръгва в първи клас и вероятно също ще бъде записана в частно училище.

От по-малкия си син Ивайло ексдържавният глава има още 3 внучета.

През лятото на 2019 г. те го дариха с още един Георги Първанов, който е третият с това име във фамилията. През тази пролет Ивайло, който е хотелиерски бос, и жена му Роси се сдобиха с близначета. Така общият брой внучета на бившия президент вече наброява 5.

През юни тази година Първанов стана на 65 години.

Откакто не е на „Дондуков“ 2, той получава пенсия, определена от закона, която е в размер на 60% от основната заплата на действащия президент. Така отскоро в джоба му влизат по над 5 хиляди лева на месец, тъй като възнаграждението на Румен Радев, без добавките и клас прослужено време, е над 10 хилядарки. С по-малко от 2 пенсии Първанов би могъл да покрие цялото обучение на внучето си.

Бившият президент и жена му Зорка в момента живеят в „Бояна“. Почетният председател на АБВ изключително помага на съпругата си в домакинството и единственото му задължение не е само да води и прибира внучето си от училище, но и да пазарува хранителни продукти за дома.

Той редовно е засичан от свои съкварталци да бута количката в известна столична верига хипермаркети, където купувал предимно биопродукти от най-висок клас. Първанов няма шофьор или асистент и сам товарел покупките си в автомобила си, преди да се отправи към семейния дом.

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook