img

Жена се потроши при слизане от автобус! Осъдиха шофьора

/
/
/
450 Views

Осъдиха шофьор на автобус от вътрешноградския транспорт в Пловдив за причиняване на телесна повреда на жена. Той получи наказание административна глоба в размер от 1000 лева. Toва предаде TrafficNews.

Инцидентът е станал на спирка на булевард “България”. Автобус N 20 спрял, за да слязат пътниците. Възрастна пловдивчанка, поради бавното си предвижване, не е  успяла да напусне навреме превозното средство, при което без да погледне в огледалата,  водачът затворил вратите. Жената била затисната, а превозното средство потеглило. Хората се развикали и водачът набил спирачки.

Той спрял и отворил вратите. Жената полетяла и паднала на пътното платно. Наобиколили я минувачи, а водачът слязъл и опитал да й помогне. Повикана е била линейка, която отвелa пострадалата в болница. Там след преглед медиците са констатирали, че бабата е със счупване на лявата раменна кост, разкъсно-контузна рана по лявата вежда, контузия на клепача и околоочната област, контузия на главата и тялото, кръвонасядане по клепачите на лявото око и лявата скула, по лявата колянна става и охлузвания.

Жената е извадила медицинско, а на водача е повдигнато обвинение.

След месеци разследване, шофьорът се изправил пред Районен съд в Пловдив. Пред магистратите той разказал, че жената не е била затисната от вратите на автобуса и е паднала, след като вече е слязла на спирката.

Назначена е била двойна експертиза. И при двете е констатирано, че и в двете хипотези – дали вратата е затиснала първоначално жената или не, то при потеглянето превозното средство е причинило травмата.

Преди дни съдът излезе с решение. Магистратите решиха да наложат наказание административна глоба спрямо водача, за това че последният е нарушил основното правило, а именно да осигурява възможност за безопасното качване и слизане на пътниците. Той е причинил средна телесна повреда по непредпазливост.

Решението подлежи на обжалване.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook