img

Железни доказателства заковават Баневи!

/
/
/
444 Views
loading...

Скандалите около печално известната фамилия Евгения и Николай Баневи се точат от години и до ден днешен изглеждаше, че те са недосегаеми за закона, което будеше недоволство сред обществеността. Сега обаче настъпват тежки дни за парадиращата с охолния си начин на живот бизнес двойка.

Преди минути стана ясно, че спецпрокуратурата е по петите на семейството заради приватизирания завод „Полимери“.

Магистратите са решени този път да разнищят докрай далаверите на фамилията Баневи и според неофициални засега данни разследването разполага вече с железни доказателства. Което е предпоставка за скорошни арести.

Двамата са известни и със скъпарските си придобивки. Преди време Банев подари на жена си тоалетна за Коледа за 20 000 долара. Преди това пък фактура разкри, че бизнесменът, който изневиделица получи над 130 предприятия и после ги наряза на скрап, начело с гиганта „Полимери“, е потрошил над 112 000 лева за вилици и лъжици.

Още през миналата година премиерът Борисов заяви, че сделката за приватизирането на завода „Полимери“ е много притеснителна. Тогава дългогодишната финансистка на бизнес семейството Николай и Евгения Баневи разказа, как дружеството и стигнало до това плачевно състояние.

От списъка с одобрените от съда вземания, публикуван в Търговския регистър пък стана ясно, че оглозганият от приватизаторите си завод „Полимери“ дължи над 27 млн. лв на кредиторите си.

Припомняме и друг скандален случай около противоречивата фамилия. Прeз лятото данъчни влязоха в комплекс Русалка на Баневи, иззеха пари и наложиха запор на банковите сметки на дружеството „Русалка Холидейз“.

Източник: www.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук
Оценете публикацията

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!