img

Затварят частната ясла с изгореното детенце

/
/
/
183 Views

Частната ясла с детето, което бе оставено само над 2 часа на люлка на Витоша и едва не колабира в силното слънце, затваря врати, научи ТРГ.

Оказва се, че заведението не е регистрирано никъде, управителката няма право да отглежда деца, а присъствието им там е напълно незаконно. От Държавната агенция за закрила на детето потвърдиха тази сутрин пред Нова телевизия, че „студио Пипи“ работи на ръба на закона и управителката му върши близо до криминалната дейност.

Нито образователното министерство, нито друг орган знаят за съществуването на частната „ясла“, в която десетки родители на малчугани на възраст от 2 до 12 години ги поверяват на мними лелки.

От ДАЗД са сезирали общо 8 институции за въпросното заведение, включително столичния кмет Йорданка Фандъкова. В разговор на инспектор с управителката на заведението, тя твърдяла, че това е студио, в което се гледат деца на нейни близки и познати, въпреки че има обявен ценоразпис. Въпросната не е регистрирана и по търговския закон. Предстоят проверки от полицията, регионалната здравна служба и агенцията за безопасност на храните.

Затварят частната ясла

 Деца, поверени на управителката на незаконната ясла „Пипи“. Фотосът е нейно дело и циркулира свободно из интернет пространството

lupa.bg

Коментирай чрез Фейсбук
loading...

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook