img

Защо не бива да гледаме погребение и пълна Луна през прозореца, очите си в огледалото и още 7 неща

/
/
/
733 Views

Има неща, които не бива да се гледат по различни причини – здравословни, психологически или пък поверия. Които обаче имат зад себе си жизнения опит на десетки поколения. Кои са тези неща, върху които тегнат строги забрани да не бъдат гледани.

1. Не бива да гледате кварцова лампа

Смята се, че това причинява физическо увреждане на очите. Кварцовата лампа излъчва голяма и агресивна луминесценция, която се използва за лечение на артрит, язви и други заболявания. Ако се намирате близо до работна лампа и когато я погледнете, може да настъпи сериозно изгаряне. В такива случаи, след известно време, върху клепачите ще се образуват тъмносиви или жълтеникави корички, които пречат на пълното отваряне на очите, а най-често е невъзможно дори малко да се отворят очите.

2. Не бива да гледате през прозореца погребалното шествие

Смята се, че това може да донесе болест или дори смърт на някой от вашите близки. Това се дължи на прехода на душата на покойника от този на онзи свят. Той може да види, че някой я гледа и ще се ядоса или уплаши (поради същата причина се покриват огледалата) и ще отмъсти на всички и на онзи, който я гледа през прозореца.

3. Не бива да се гледа през прозореца през нощта

Смята се, че така можете да привлечете в дома злите сили, които, и така напъват да нахлуят вътре със спускането на тъмнината. Те реагират особено остро на децата, които вместо да спят, гледат през прозореца. Ето защо в много страни е строго забранено на децата да гледат през прозореца нощем. Причината е, че, когато злите духове влязат в къщата, те остават там много дълго време, пречат на хората да спят и носят нещастия.

4. Много вредно е да гледате заваряване

Смята се, че излъчването по време на този процес е в ултравиолетовия диапазон, който е невидим за човешките очи и просто не реагират на него. В същото време светлинният поток е толкова силен, че при продължителна експозиция настъпва изгаряне на очите. Ефектът от нараняването се усеща след известно време, което влошава още повече пораженията.

5. Не бива да гледате пълна луна

Смята се, че дори когато просто спите на светлината на пълната Луна, вие ѝ отдавате енергията си. Пълнолунието от древни времена се отъждествява с вакханалиите на тъмните сили. Нищо чудно, че вампирите и върколаците в легендите получават силата си през този период, защото и те изсмукват жизнените сили на хората. Светлината на пълната Луна изчерпва енергийните ви резерви, така че не се препоръчва да я гледате от прозореца си: той действа като усилвател между вас и нея. Затова при пълнолуние дръпнете плътно щорите или завесите, за да Покрийте прозорците с пълна луна с завеси, за да не подхранвате злото с енергията си. В противен случай, пълната Луна, видяна от прозореца, ще ви лиши от късмет за няколко дни напред.

6. Забранено е да се гледа новородено

Смята се, че през първите 40 дни ангел-пазителят на бебето е твърде слаб и не може да защити детето от злото око. През това време само на родителите му се позволява да се любуват на детето. Ето защо, ако не искате да бъдете обвинени за някое заболяване на кърмачето, отклонете погледа си от бебето и обърнете главата си на другата страна.

7 – 10. Не бива да гледате в огледалото в няколко случая
Не се препоръчва да гледате в очите на отражението си, както и когато плачете в огледалото. Смята се, че от това можете да се побъркате. А всъщност не бива да се гледате сами в очите, в огледалото, защото ще се уморите и ще увредите зрението си. Окото е невероятен човешки орган, който може да се гледа много дълго време. Но немигащият поглед в огледалото увеличава напрежението в роговицата на окото. Едновременно с това липсва естественият овлажнител и очите започват да болят.
Същото се случва при продължителна комуникация с компютърния монитор.

Не бива да се гледате в огледалото и когато плачете.
Гледайки се в огледалото, докато плачете, може да си навлечете проблеми и неприятности. Както казват така, можете да оплачете целия си живот. Свързват това с тежкото състояние на ума по време на плач.

Не е желателно да гледате през нощта в огледалото – зли духове могат да излязат оттам. Ако пък погледнете в счупено огледало – чакайте неприятности в продължение на седем години, всеки знае това от детството./zdrave.to

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook