img

Защо дебнем Манолова и праща ли ни Борисов: Не ние, а Мая, дъщеря й и зет й са на заплата във властта и не обясняват откъде са луксозните им имоти

/
/
/
550 Views

Покрай решението си предсрочно да напусне поста на омбудсман и да се канидидатира за кмет на София Мая Манолова очевидно изпада в нервна криза, научи ТРГ.

Жената, която обича медиите повече дори от себе си и е готова да направи какви ли не пиарски пируети, само и само да влезе във фокуса им, внезапно намрази репортерката на ПИК – в случая мен, която чинно я чакам след всекидневните й фризьорски процедури и не просто бяга, но дори започна да се заяжда за фризьора на Бойко Борисов, изрази копнеж публично да го види и съчини версията, че именно той изпраща екипите на ПИК да я чакат пред фризьорския й салон.

Като човек, който две сутрини прави омразните му физзарядки по софийските улици, с риск страшно да я разочаровам, ще й съобщя, че самоотвержената борба на нейната фризьорка с оскъдната й косица изобщо не ме интересува. Нормален журналистически рефлекс е да се интересува от публична фигура, която буни държавата с постоянна смяна на решенията и настроенията си, последното от които е да се кандидатира за кмет на София. Но и тук не е ясно – от коя партия, с БСП ли, кой стои зад нея…

Опитът да прави жълтении от факта, че си вършим работата, само издава гузност да отговори на истински важните въпроси, от които бяга вече втори път. Ако ме вълнуваше прическата й, щях да вляза в самия фризьорски салон, но вече два пъти не го правя.

Искрено ми е жал за жена, която не може да застане пред хората без тази процедура и дори й съчувствам, но фризурите на Манолова, както и самата тя изобщо не ме интересуват.

Ако не беше неизтребимото й желание непрестанно да е във фокуса на общественото внимание ту като видна опозиционерка, която надава викове от парламентарната трибуна, ту като омбудсман, а сега и като кмет, нямаше да се видим…

Крайно нелепо е обаче заради едната й прическа да вдига пара чак до премиера…

На Бойко Борисов едва ли би му хрумнало да чакаме Мая пред фризьорския салон, защото самият той вече стана ясно, че не посещава такива.

Пък и да му хрумне, няма как да ни нареди да го направим, защото ние не работим при него за разлика от дъщерята и зетя на Манолова, които са главни експерти по усвояването на евросредства в две министерства – социалното и земеделското.

Впрочем, както и самата Манолова е държавен служител, избран за омбудсман с гласовете на управляващата партия ГЕРБ, иначе просто никога нямаше да стане такава.

Та я чакаме ние и я гоним да я питаме именно за тези неща, за важните въпроси, които интересуват гражданите след като иска подкрепата им на избори.

– Как така бе, Майче, ГЕРБ хем назначава теб и децата ти на работа при себе си в управлението, хем ти си тяхна алтернатива?

– Как така това твое обично детенце на 21 години успя да се сдобие с апартамент от 100 кв. м. на пъпа на София срещу 200 000 лева, а пък ти да ги платиш с кредит, който дори вече си изплатила, при това от държавна заплата?! Кой ти отпусна с една заплата толкова голям кредит? Всеки ден с нови костюмчета и на скъп елитен столичен коафьор и изплатен кредит от 200 000 лева. Другите харчове не ги смятам, ама тая сметка, Майче, нещо не излиза.

– Как така по цял ден си дереш гърлото за законност и справедливост, а заради теб близка твоя колежка, която те вози в колата си, прави грубо нарушение на столичния бул. „Христо Ботев“, след което катастрофира и се окървавява? А заедно с нея в „Пирогов“ попада и жената от колата, в която се е блъснала.

– Как така ти, която по цял ден призоваваш за откритост, но скриваш инцидента, докато очевидци не разказват пред ПИК за грозното зрелище в ранни зори и то точно, след като отново си посетила фризьора си?

Но откакто ПИК те чака пред салона, ти бягаш ли бягаш от репортера, защото знаеш, че иска да ти зададе точно тези въпроси. И защото, ако отговорите са прости и ясни и ако „ти е чист косъма“, както казват нашенци, няма никаква причина да бягаш. Точно обратното – би трябвало да се зарадваш, че медиите търсят отговорите ти и вдъхновена и засмяна да застанеш пред тях, както правиш винаги, щом видиш медии.

Но явно не е така, защото ти очевидно престана да приличаш на себе си.

И причините са две – или отговорите не са за пред хората, или някой зорлем те натиска да се кандидатираш за кмет и цялата тази суматоха покрай това ти е страшно неприятна.

Освен това, хубаво е да ходиш всеки ден на фризьор, но на теб не ти се отразява добре. Влизаш вътре спокойна и ведра, а излизаш зла като оса. Ето днес например страшно ми се зарадва, като ме видя сутринта пред фризьора, разпери ръце като да ме прегърнеш и каза, че ако изчакам, ще ми отговориш на всички въпроси.

А когато излезе от там, вече приличаше на природно бедствие, пък макар и сресана. И вместо на топлосърдечното „ти“, както си говорим от години, ледено и злобно ми заговори на „ви“. И набеди Бойко Борисов, че ме е пратил при теб. Ами, пратил мен?! Той сам каза колко често му звъниш. И ако иска да те види, изобщо няма да го бавиш, тъй че от мен няма нужда.

Тук е мястото да припомним, че тези въпроси на теб никой така не ти ги и задава. Психодесните медии, които много реваха, че нямат микрофони по време на гостуването на Урсула фон дер Лейен, вчера в парламента не те питаха нито за апартаментите, нито за луксозните имоти, нито за кредита, нито за Орешарски….

Как го правиш това бе, Майче?! И защо намрази едни журналисти за сметка на други? И така ли смяташ да управляваш София – с избирателни симпатии и към хората, и към закона? Или примерът на неуморната в това отношение Десислава Радева ти е пътеводна звезда?

Между другото не съм коментирала и прическата ти, но ти вместо да ми отговаряш, започна да коментираш моята. Много сме различни, Майче, не само в прическите и в работодателите – моите и на децата ми.

Източник: ПИК

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook