img

Защо да изберем покривало за автомобил през зимата?

/
/
/
145 Views

Сигурно ви е омръзнало да сваляте лед от стъклата със стъргалка! Има решение на този проблем.

Изберете покривало за автомобил, за да предпазите автомобила си от студа. Често температурите навън падат до -10 градуса. Въпреки, че съвременните стъкла за коли, са със защита от изпотяване, понякога ниските градуси навън образуват конденз върху тях.

За да си спестите почистването на стъклата, размразяването на колата и изгребването на сняг, облечете автомобила си с покривало. Когато махнете покривалото, с него ще се махнат и ледът, и снегът от колата ви.
Покривалата предпазват таблото от измръзване и прегрвяване, като топлят предното стъкло и спират вредните слънчеви лъчи. Покривалата пазят и боята, а ако са цели, предпазват и всичко останало по автомобила, като например спирачките от измръзване.

Интересно е да се заровим в архивите и да видим къде са измерени най-ниските температури у нас.

Оказва се, Трън, а не Кнежа, държи рекорда за най-ниска зимна температура. Цели – 38,9 градуса С. Разбира се, в Кнежа термометрите са падали до -24 градуса, а на други места, като Велико Търново до -15 градуса и то през последните няколко години.

През 2017 г. бе обявено, че януари на същата година е най-студеният месец от 53 години насам. И се оказа вярно, имайки предвид, че сняг и лед сковаха пътищата на страната. На много места транспорт не се движеше, а доставките на хляб в малките населени места спряха. Средната температура за януари 2017 г. в България, според изнесени от синоптиците данни, е била -6 градуса, при средна за този период за минали години -5 градуса.

Максималните температури за посочения са едва + 2 до +3 градуса. А това е напълно недостатъчно, за да функционира един автомобил нормално. Важността на покривалата за кола, се показват и във Формула 1, най-извесното автомобилно състезание в света. Преди старт, носовете на болидите са облечени в покривало, което предпазва колата от прекалено охлаждане и я държи в работен режим.

Гумите във Формула 1 също са облечени в покривала, за да се поддържа оптималната им състезателна температура.

Това е доказателство, че от покривала за автомобили има необходимост и те са полезни.
При представяне на нова състезателна кола, тя се появява на сцената с покривало, което тържествено се маха, за да се отпразнува появата на новия модел болид. Освен за създаване на състезания и създаване на тържественост, както споменахме, покривалата имат защитни функции за стандартните автомобили. Непрекъснато слушаме по прогнозата за времето за жълт и оранжев код за студено време. Всъщност това са предупреждения, които трябва да ни подготвят да се облечем топло, да затворим прозорците вкъщи и да се погрижим за колата си.

Следвайте съветите на специалисти по автомобили. Купувайте си покривала за кола, периодично припалвайте двигателя в студа, за да не замръзва. Оборудвайте автомобила си с надеждна течност за чистачки и антифриз. Сменяйте маслото на няколко месеца. Но в екстремен студ не пътувайте по пътищата, защото е рисково начинание.

За да сте подготвени за капризите на времето, купете си покривало за кола. С него ще предпазите автомобила в студовете и ще си спестите риненето на сняг от него. Към него подаряваме и течност за чистачки, за да сте подготвени за суровата зима.

Коментирай чрез Фейсбук
loading...

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!