img

Защитникът на Баневи: Няма адвокат, който да не е щастлив, когато знае, че клиентът му има някъде 1 милиард

/
/
/
660 Views

Прокуратурата да докаже къде Баневи имат 1 млрд. Няма адвокат, който не е щастлив, когато знае, че клиентът му има някъде 1 млрд лева. Това каза пред bTV адвокатът на семейство Баневи Христо Ботев, който бе преди време и адвокат на банкера беглец Цветан Василев.

„В случая с бизнеса на семейство Баневи съм от 3 седмици. Тепърва ще се запознавам“, посочи той.

Той обясни, че на Николай и Евгения Баневи са повдигнати по 4-5 обвинения, което „не е толкова много“.

„Обвинението е, че има т.нар. източване на предприятия, което аз още не мога да разбера какво означава“, каза адвокатът.

Той коментира и обвиненията срещу майката на Николай Банев – Мария: „От „Полимери“ абсолютно нищо не е имала възможност да прибира. Засега няма обвинения срещу нея“.

На въпрос относно условията в ареста, в който се намират Баневи Ботев отговори: „Условията като за български арест. Идват от Франция, където и двамата казват, че арестът е бил на ниво тризвезден хотел. Остава въпросът защо в България арестите продължават да бъдат такива дупки“.

„Десислава Иванчева не мисля, че е била в същия арест“, добави той.

„Цялата идея на семейство Баневи е да се върнат колкото се може по-бързо, независимо в какви условия ще попаднат. Аз ги предупредих, че условията няма да са като във Франция“, каза Ботев.

Относно сравненията между Баневи и Десислава Иванчева по въпроса как те са били заведени в съда той посочи, че камерите влезли в залата, след като съдът разрешил да им свалят белезниците.

Във Франция Баневи били без белезници, даже в съдебната зала били въведени така. В България, докато не разпореди председателя на съда обикновено арестантите са белезници, уточни адвокатът.

„Когато започнем да говорим за едни милиарди, може би защото в кутиите за обувки нямаше пари за обувки, минаваме на пране на пари в Швейцария. Оказва се, че в няколко души е бил половината външен дълг на България като сума. Ако прокуратурата успее да го върне, няма да е лошо“, заяви още Ботев.

По отношение на показанията на сина на Николай Банев той каза: „Синът му разказва, че има разрив в отношенията с баща си. Нищо интересно“.

Ботев коментира искането на Евгения Банева да бъде пусната на свобода, за да може да си гледа трите деца: „Законово е възможно, на практика ще видим. Мисля, че най-разумната мярка срещу нея е един домашен арест. Нито има възможност да се укрие, нито да стигне до парите в Швейцария“.

Той посочи, че трите деца на фамилията в момента са във Франция.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook