img

Замесиха Бриджит Макрон в голяма измама

/
/
/
742 Views

 

Името на Брижит Макрон беше замесено в измама с козметика. Производител на крем против бръчки успя да заблуди французите, че 65-годишната първа дама на Франция редовно използва техния продукт и дори е станала негово лице.

Истината е, че Брижит, съпруга на президента Макрон, няма нищо общо с крема, пише френското издание „Local”. Това обаче не е попречило много французойки да се заблудят и да го закупят с надеждата, че той ще подейства и на тях толкова благотворно, колкото на нея.

Онлайн измамата започнала с новини за крема във фалшиви уебсайтове. Статиите разказвали за „успеха на козметичната компания на първата дама” и за факта, че „кремът, който тя използва, ще промени грижата за кожата завинаги”. Към новините, разбира се, имало и реклами на фирмата-производител. Според тях сред клиентките им са и Мишел Обама и Карла Бруни.

В началото изглеждало, че пробата на козметичното чудо ще струва 4 евро, но впоследствие се оказвало, че цената е 88 евро.

След като научила за измамата, Брижит задействала адвокатите си, които изискали свалянето на фалшивите реклами и статии.

Това не е първият път, когато името на първата дама се използва за нечисти цели.

През март тя подаде оплакване в съда, след като измамници разпратиха мейли от нейно име, с което изискват услуги за хора, които уж са близки до нея. Например, безплатно взимане от летището в Мароко за мъж, който твърдял, че е братовчед й. Или най-добрата маса в луксозен парижки ресторант.

Скамът бил разпространяван от имейл адреса cabinet@presidence.fr, с претенцията, че е изпратен от нейния офис. Всъщност, официалният електронен адрес на френското президентство е Elysee.fr.

Разследването продължава.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook