img

За хаоса с новите винетките: Какво се случва и как да си ги закупим

/
/
/
509 Views

 Имаме намерение да сме полезни на всички шофьори. До края на месеца ще са инсталирани терминалите за закупуване на е-винетки. Това заяви Радослав Николов от Министерството на регионалното развитие и благоустройството в ефира на Нова тв.

Запитан защо на 3 януари се доставят машини за нещо, което се плаща от 1 януари, той каза: „Предстои да са комплектовани всички машини. Практиката е винетките да не се закупуват на самите ГКПП-та , а или онлайн, или през първия възможен търговски обект, често това е бензиностанция“.

„До края на месеца терминалите ще са инсталирани, но това не е единственият начин да се купи е-винетка. Каналите са достъпни. Повечето хора си купуват през уебсайта и мобилното приложение. В понеделник ще се пуснат в много търговски обекти и ще има възможност за закупуване на каса и плащане на електронна винетка. Това ще облекчи плащането на терминалите и така ще се намалят проблемите“, добави Николов.

На въпрос защо са решили да доставят терминалите със закъснение, той отговори: „Това не е въпрос на решение, а на организация. Да, вижда се, че има отделни пропуски, но много от тях се елеминират своевременно“.

Запитан върнати ли са парите на жената, платила два пъти 97 лева за един и същи автомобил, Николов каза: „Имаше действително технически проблем с плащането. Имаше такава грешка – да се плати повече от веднъж. Тя е изчистена за по-малко от 24 часа. Всеки случай, в който очевидно има грешка, която не е основателна, ще бъде разгледана. От вчера се разработи процедура всички такива случаи да са изчистени“.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook