img

Японски учени откриха живот на Венера

/
/
/
417 Views

Странните тъмни петна по повърхността на Венера може да са свидетелство за наличие на биологичен живот там, смятат японски учени, научи ТРГ. Те са убедени в това, че откритите от тях петна могат да влияят върху климата на съседката на Земята.

Предположенията са, че петната са съставени от частици железен хлорид, серен диоксид и алотропи на сярата. Все още обаче наличието на тези вещества не обяснява напълно наличието и свойствата на тъмните петна по повърхността на Венера.

Но японските изследователи са категорични, че частиците, които се намират в странните петна, се държат по същия начин, както микроорганизмите на Земята. Много е възможно на наблюдаваните участъци от повърхността на Венера, както и върху тези в сянка, да има форми на живот.

Наблюденията показват, че в периода 2007-2017 г. количеството на отразената от Венера светлина намалява цели два пъти, по след това отново се възстановява в обеми отпреди 2007-а.

Споровете за живот на Венера се появяват периодично в научни издания и между любители на Космоса, а почти редовно т.нар. виртуални археолози откриват странни предмети и обекти на Венера.

Ретро

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook