img

Внучката на Саддам Хюсеин: Реших да разкажа истината за моето семейство!

/
/
/
1159 Views

Внучката на Саддам Хюсеин проговори, научи ТРГ!

„Хората имат погрешно схващане за случилото се в Ирак“, каза внучката на иракския лидер Саддам Хюсеин — Харер Хюсеин Камел.

Тя се надява, че новата й книга ще разкрие истината за нейната страна и семейство.

Писателката за първи път избра да говори за семейството си и да сподели своята гледна точка. Тя даде интервю за телевизия RT, в което проговори за книгата си. Новината съобщи самата Харер, която обясни, че в книгата си се надява да разкрие истината семейството, събитията, които са се случили в Ирак по време на управлението на Саддам Хюсеин и да представи една друга гледна точка.

„Аз избрах да напиша книга, за да разкрия истината. Историята на моята страна е представена погрешно,“ каза Харер Хюсеин Камел.Тя обясни, че се чувства отговорна за изясняване на начина, по който е показан Ирак. И иска да защити семейството си от атаките срещу тях.

„Реших да разкажа историята на моето семейство, което опитаха да дискредитират“, добавя още внучката на Саддам.

Саддам Хюсеин управлява Ирак в продължение на почти 25 години. В крайна сметка той бе отстранен по време на инвазията, ръководена от САЩ през 2003 г. и по-късно екзекутиран. Хюсеин бе обвинен в многобройни нарушения на правата на човека по време на мандата му.

Съединените щати изпратиха войски в страната, твърдейки, че Хюсеин има оръжия за масово унищожение. Освен това, той бе обвинен в репресии срещу гражданите на страната си. Както и във връзки с терористични организации, сред които и Ал Кайда. Двата обвинителни акта по-късно бяха доказани като военни престъпления.

Нахлуването на американските войски в Ирак доведе страната до продължителна криза. По-късно избухна въстание и гражданска война, което в крайна сметка доведе до края на Хюсеин. И до затъването на страната в дългогодишна криза.

Разкрития.ком

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook