img

Внимание, знак капан за шофьорите дебне на всеки 3 километра!

/
/
/
747 Views

Пътен знак за ограничение на скоростта може да се превърне в капан за шофьорите на всеки три километра. Това установи проверка, извършена от в. Телеграф.

Причината е, че табелите не отговарят на законовите изисквания и на практика няма нужда от тях, но въпреки това не се премахват от институциите заради тромава процедура, категоричен бе председателят на Асоциацията на пострадалите при катастрофа Владимир Тодоров.

При последната си обиколка из страната експертите от асоциацията и Пътна полиция преброили над 20 неподходящи пътни знака, с които се определя максималната скорост от 50 или 60 км/ч. по 60-километров участък между София и границата със Сърбия – ГКПП Калотина.

Освен за шосето до сръбската граница, от организацията са подали сигнал и за редица други участъци, видя ТРГ.

Сред тях е и пътят към Костинброд преди Волуяк. „Той е четирилентов, като магистрала, дори е разделен с мантинела. Ограничението обаче е 50 км/ч, защото се води населено място, без това да е нужно. И разбира се, почти винаги там за нарушения следят костинбродските катаджии“, не скри Тодоров.

Пътните полицаи по данни на водачите и неправителствените организации се възползват от табелите за ограничение на скоростта, които са често явление и по други участъци от българските пътища, и това често причинява големи главоболия на водачите.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook