img

Вижте професиите, най-склонни към изневяра

/
/
/
648 Views

Хората от финансовия сектор са най-склонни да изневеряват на половинките си. След тях се подреждат пилоти, лекари и медицински сестри. Журналистите остават едва на девето място в Топ 9 на професиите, склонни към изневери, пише Daily mail.

Две от всеки 3 жени са имали афера с колега от службата си, което, според тях, прави работата им по-вълнуваща и забавна.

Близо 85 % от анкетираните смятат, че работното място предоставя най-много възможности да срещнеш човек, с който да кривнеш от правия път. И че офисът е най-подходящото прикритие за извънбрачната любовна авантюра, защото не ти се налага да търсиш място за срещи. Те обаче не биха съветвали никой да кръшка с колега.

А според повечето анкетирани жени, най-неприятната ситуация настава, ако след като връзката приключи, се наложи да продължите да работите заедно.

Един от всеки 5 се страхува от слухове и клюки, които могат да плъзнат из офиса, а разпространението на мълвата да стигне до ушите на партньора им. Но въпреки риска, едва 10 на сто се тревожат, че връзката им може да повлияе негативно и да стане пречка в кариерното им издигане.

Проучването ясно показва, че въпреки всички рискове за кариерата, любовната връзка с колега от офиса прави живота по-вълнуващ и приятен.

И повечето изневеряващи съзнателно съчетават работа и удоволствия, противно на популярната поговорка, която съветва да не го правим. Възрастта на изневяра е 29, 39 , 49 или 59.

Защо точно в нечетните години на няколко възрастови периода това се случва – учените все още не знаят. Изказват само предположения.

„Това са ключови моменти, преход към юбилейна възраст, когато човек си казва „сега или никога“, дава си сметка, че животът заминава, а удоволствията стават все по-малко. В тези периоди човек си прави равносметка – щастлив ли съм, какъв е смисълът на живота ми и с какво мога да го променя“, коментира Адам Алтър от университета в Ню Йорк, водещ изследовател на проучването. То обхваща 42 000 души от 100 страни и е проведено в рамките на 5 години.

Top 9 на професиите, склонни на изневери

1. Финансов сектор (брокери, банкери, анализатори)

2. Авиация (пилоти, стюардеси)

3. Здравеопазване (лекари, медицински сестри)

4. Бизнес (изпълнителни директори, мениджъри, секретарки)

5. Спорт (атлети, инструктори)

6. Изкуство (музиканти, модели, актьори, фотографи)

7. Индустрия, свързана с нощния живот (диджеи, танцьорки, сервитьори)

8. Правната система (адвокати, секретарки, прокурори, съдии)

9. Комуникации (журналисти, връзки с обществеността)

Източник: noviteroditeli.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook