img

Вижте палата, в който се шири тарторът на ало-мафията (ВИДЕО+СНИМКИ)

/
/
/
1375 Views

Появиха се уникални снимки и видеа от имота на Борислав Димитров-Бобито, задържаният в Румъния тартор на бандата за ало измами, разбита при операция, проведена в София, Велико Търново и Румъния.

Става въпрос за най-голямата установена организирана престъпна група, занимаваща се с телефонни измами, разясни зам.-главният прокурор Иван Гешев на брифинг в Горна Оряховица, където в квартал „Калтинец“ вчера бяха претърсени луксозни имоти и отнети 6 лимузини на участници в групата за телефонни измами.

Една от къщите е именно на Бобито, който ръководел бандата, която е действала от 2017 г. и е подбирала жертвите си основно в София. Извършените измами са за над 2 милиона лева. Престъпникът, направил удар за 600 бона преди 4 г., е въртял „бизнеса“ от Румъния, където е арестуван, разбра ТРГ.

Вижте палата, в който се шири тарторът на ало-мафията (ВИДЕО+СНИМКИ)

При акцията е задържан и друг виден телефонен измамник Васил Рогото, който също притежава впечатляващ с лукса си палат в квартал „Калтинец“ в Горна Оряховица, пише TrafficNews, от където публикуваха снимките и видеата.

В хода на акцията в България са задържани петима души, а в Румъния 28, като петима от тях са от най-високото йерархично ниво, включително и ръководителят на групата“, допълни Иван Гешев.

Останалите 23-ма, задържани на територията на Румъния, са т.нар. „въртачи“ – хората, които непрекъснато са набирали различни телефонни номера в България. Той поясни, че тъй като те са от най-ниското йерархично ниво, ще е необходимо повече време за събиране на доказателства след получаване на съответните веществени доказателства, иззети от румънските власти.

Вижте палата, в който се шири тарторът на ало-мафията (ВИДЕО+СНИМКИ)

Зам. главният прокурор поясни, че до специализираната операция се е стигнало след анализ, извършен от правителството, с участието на главния прокурор и МВР с цел повишаване ефективността на работата на „ало“ измамите. „Досега по една или друга причина работата беше сегментирана на отделни случаи на ниво „мулета“ – задържани на територията на цялата страна.

Голяма част от задържаните са български граждани от цигански произход“, заяви още Гешев.

Наскоро беше проведена акция и в меката на ало мафията у нас в русенското село Ветово, където се издигат огромни имения, вдигнати с парите от телефонни измами.

Коментирай чрез Фейсбук
loading...

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!