img

Вижте какво каза бащата на 12-годишната Клеопатра от Ветово, който я пусна за продажба за €100 000!

/
/
/
1053 Views

„Момичето искаше да пусне едни ски за 200 лева, обаче нещо е сбъркала копчетата и това е“.

С тези думи бащата на 12-годишната Клеопатра от русенското село Ветово обясни обявата за продажба на щерка му, която успя да разбуни духовете в социалните мрежи.

Както БЛИЦ първи съобщи, баща от русенското село Ветово пусна дъщеря си за продажба. Доста неграмотната обява, придружена със снимка на непълнолетно момиче от ромски произход, е публикувана във Фейсбук групата „Разград – продава/купува“. Самата продажба е от профил с името „Принцесата на тати“, вътре има множество снимки на силно гримирано дете.

Малко по-късно стана ясно, че 12-годишната Клеопатра сама е пуснала снимката си в социалните мрежи за забавление. То отскоро разполагало със собствен телефон и сега се учело да борави с него. Родителите ѝ обаче не са я спрели и през цялото време са знаели какво публикува в интернет.

Пред БНТ бащата на момичето Добри Паскалев разказа, че много хора от ромите са си продали дъщерите. „Ама ние ще чакаме да завърши”. На въпрос смята ли някой ден да Клеопатра, той заяви, че иска момичето да учи в Русе за медицинска сестра.

Социалните служби във Ветово също са направили собствено проучване и вече са набелязали мерки за работа с детето. Те казват, че семейството им е добре познато, защото в него има и 4-годишно момиченце с увреждания.

„Детето ще бъде насочено да ползва социална услуга на територията на общината и с него ще работи психолог, който е назначен и социален работник”, коментира Яница Рачева,  директор на дирекция „Социално подпомагане“ – Ветово.

Клеопатра живее в един от крайните квартали на Ветово, а къщата на семейството е от 2 стаи. Тя е в пети клас, но често отсъства от училище. Утре трябва да бъде в класната стая, но се страхува да отиде, защото се опасява, че съучениците и ще и се подиграват.

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook