img

Вижте как изглежда къща за 14 млн. долара, строена за второ пришествие (СНИМКИ)

/
/
/
1383 Views

Намиращо се на втория най-висок хълм в Ню Йорк – Ривърейл, в Бронкс, това луксозно имение си търси купувач от 2009  г., когато излезе на пазара с продажна цена от 14 млн. долара.

Интересното при този имот със 17 стаи е, че той е построен през 1928 г. за ексцентрична собственичка. Тя никога не е живяла в него, а го пазела за Второто пришествие на Исус.

ho3(15)

Къщата се продаваше за 11 млн. долара през 2013 г. и бе обявена отново за продажба с цена от 10 млн. долара през 2015 г.

Според Welcome2TheBronx, имението в крайна сметка е било продадено на цена от 6 250 000 долара през януари тази година.

ho2(13)

Това мегаимение е построено за Женевив Лъдлоу Гриском, вдовицата на Клемент Актън Гриском Млаши, виден инженер производител на парни котли за параходи и член на сектата Outer Court of the Order of the Living Christ.

Къщата била построена като място за отдих за сектата през лятото и е обградена с висока ограда.

ho4(15)

Женевив контролирала строителството, но избрала да живее в малка къщичка в същия имот. Другите членове на сектата живеели в къщички също в пределите на имота.

Те обаче почиствали прахта в къщата редовно и я поддържали в очакване на посещението на Исус, а всеки ден Женевив влизала в хола, за да свири на орган.

ho5(13)

През 1958 г. Женевив умира на 90-годишна възраст, а две години по-късно, след като сектата прекратява съществуването си, строителен предприемач купува имота за 700 000 долара и го оставя непокътнат, като в крайна сметка го дарява на Нюйоркската епархия, която пък го продава на Манхатънския колеж през 1969 г.

Учебното заведение планирало да построи общежития там, но впоследствие избрало друга локация. Така къщата остава необитаема до 1987 г., когато Сандра и Джери Галутен я купуват “на практика без пари.”

ho10(9)

По това време къщата не прилича на себе си. Входната й врата била закована, прозорците били изпочупени, а група миещи мечки живеели на тавана.

Вандали били изгорили стълбището и други части от къщата а интериорът бил почернял от пламъците.

ho7(12)

Семейство Галутен успява да възстанови къщата с площ от 1 300 кв. м в рамките на 25 години, като добавя варовикови стени, мраморни подове от Ватикана, изрисувани тавани и пищни полилеи.

В момента къщата разполага със седем спални, четири мокри бара, джакузи, телефони във всички бани, винена изба, барбекю в кухнята, стъклена оранжерия, хладилна стая и стая за хобита на най-горния етаж.

profit.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook