img

Вие ви се свят при нормално кръвно – имате анемия

/
/
/
452 Views

Всеки е изпитвал световъртеж поне веднъж. Това е усещане за мнимо въртене в различни плоскости или чувство, че изображението пред очите се движи. Главният проблем, с който се сблъсква човек по време на виене на свят, това е нарушената координация в пространството, припомня ТРГ.

При световъртеж е трудно да се извършват действия, изискващи точност от фината моторика – например писане или четене. Още един голям проблем е рискът от падане и получаване на травми.

Най-разпространената причина за световъртеж е колебанието на артериалното налягане: както хипо-, така и хипертония. Но има и други причини.

Много от тях изискват спешна медицинска помощ. Важно е да се разбере каква е причината за това състояние, тъй като няма смисъл да се лекува само симптомът. В повечето случаи световъртежът е два типа – периферен или централен.

Това означава, че източник на проблема може да бъде както вътрешното ухо, така и нервната система. Периферният тип е по-разпространен, отколкото централният.

Световъртеж, главоболие и слабост – често това са първите признаци на анемия. Много хора в продължение на няколко месеца или дори години ги търпят и отлагат посещението при лекар. Лошо, защото анемията води до кислороден глад, хипоксия на всички органи и тъкани. Всеки вид на въпросното заболяване се лекува по определен начин, ето защо е важно човек да се обърне към лекар и да се подложи на пълно изследване.

Ретро

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook