img

Вежди Рашидов: Айде стига с тая свобода на словото

/
/
/
990 Views

„Минават се границите на свободата на словото и идва „свободията“. Айде стига с тази свобода на словото. Всеки ден ни плюят като каруцари, стига сте се заигравали с тази свобода“.

Така цветисто бившият културен министър и настоящ шеф на ресорната комисия в парламента Вежди Рашидов коментира случващото се в БНР и краткотрайното сваляне на журналистката Силвия Великова от ефир, научи ТРГ.

„Трябва да внимаваме обаче, защото се минават границите на свободата и идва свободията. Онова, което мен ме притеснява – улицата започва да кадрува. Не може само един да носи отговорността и да яде шамарите. Общественото мнение е много важно, но е мнение.

То обаче се манипулира. Медиите имат собственици и те го манипулират“, каза още Рашидов пред БНТ. И подчерта, че генералният директор на общественото радио носи отговорността за спирането на програма „Хоризонт“.

„Медийните закони са остарели много и това трябва да се променят. Трябва да гарантираме свободата на словото и да гарантираме спокойствието на медиите“, отбеляза още той и добави, че би гласувал „за“ вдигане на бюджета за БНТ.

Лупа

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook