
Вече правя само тях вместо обикновените кюфтета – с 400 гр. кайма храня 4 души. Вкусни, сочни, икономични (рецепта)
Рецептите, които пестят време и пари, са истинско съкровище за всяка домакиня, знае ТРГ.
Днешната е точно такава, при това резултатът е супер вкусотия, от която ще си оближете пръстите. Това не са обикновените кюфтета от кайма, а нещо по-нежно, по-сочно и в пъти по-евтино. Ето как се правят най-вкусните мекички от кайма :
Продукти:
400 гр. мляно пилешко (може и обикновена кайма)
250 мл. кисело мляко
1 яйце
3 с. л. брашно (60 гр.)
1/2 ч. л. сол
олио за пържене
Приготвяне:
В купа счупете 1 яйце, залейте с 250 мл. кисело мляко, добавете половин ч. л. сол и разбъркайте.
Добавете 400 грама мляно месо, 3 супени лъжици брашно и разбъркайте, така е да се получи смес с гъстотата приблизително като заквасена сметана. Ако е твърде течна, можете да добавите повече брашно.
Изсипете олиото в дълбок тиган или тенджера. Щом се загрее, пуснете вътре лъжица от сместа и оформете като мекичка (не твърде дебела). Пържете на слаб огън от двете страни, докато месото се сготви и се зачерви хубаво.
Отцедете готовите мекички от месо върху домакинска хартия и поднесете със салата или някакъв сос. Толкова просто, а толкова вкусно, нали?
Приятен апетит!