img

Важно: Държавата прави грандиозни промени за шофьорите, гражданите и бизнеса с пакет от 1528 мерки!

/
/
/
297 Views
loading...

Кабинетът одобри пакет с общо 1528 мерки за подобряване на административното обслужване. Отпада необходимостта от смяна на регистрационните табели на автомобили при смяна на постоянния адрес на собственика и при купуване на автомобил с регистрация в друга област.

По аналогия с отпадането на декларирането на нов автомобил, пък подаването на данъчни декларации в общините при придобиване на имот ще бъде преустановено, са разписали от „Дондуков“ 1.

При изповядване на сделка нотариусът ще вписва сделката в Имотния регистър, а общините ще издават и удостоверение за раждане само на база уведомлението на директора на съответната болница, подадено по електронен път.

Ще се разгледа и опция удостоверение за раждане и препис-извлечение от акт за смърт могат да се получават директно от лечебното заведение, а не да се ходи в общината. Помислено е и за намаляване тежестта върху бизнеса.

Едно от най-масовите услуги е предоставяне на удостоверение за характеристики на земеделски земи, която се предоставя над 500 000 пъти годишно. Вече тази информация ще се извършва чрез служебна проверка в районите с кадастриална карта. Общо 322 услуги ще бъдат заличени.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!