img

Във Виена спипаха „Царицата на джебчийството” – българска гражданка, върлува от 23 години в Европа

/
/
/
1303 Views

Полицията във Виена задържа „Царицата на джебчийството“, научи trg

Тя е гражданка от България, за която полицията засега не огласява етноса й. Тя е издирвана в редица европейски държави. Задържаната е една от най-издирваните за джебчийство в Европа, а определението „царица“ й дадоха австрийските медии, съобщава kurier.at.

Българската гражданка е на 40 години. Има забрана да влиза в Австрия заради предишни провинения, а Германия я издирва с европейска заповед заради кражби. Според службите жената е в занаята повече от 20 години и е позната на полицейските власти освен в Австрия и Германия, също така във Франция, Белгия, Холандия, Чехия и Испания.

От полицията във Виена разказа подробности за ареста. Тя е забелязана от полицаи на една от най-оживените улици в центъра на Виена – търговската „Кертнерщрасе“. Разпозната е чрез снимките й за издирване, които са разпространени сред полицейските управления в Европа. Проследена е до едно от популярните кафенета във Виена. Жената скрила ръката си в небрежно преметнат голям шал.

„Полицаите наблюдават поведението на жената и забелязват, че тя се приближава към китайски туристки. Прави опит да открадне мобилен телефон от джоба на яке и в този момент е задържана”, заяви Патрик Майерхофер.

Действала е сама. Австрийските медии я наричат „царицата на джебчийството“, защото е известна в цяла Европа, а първите й регистрации за кражби са от 1996 година.

„Жената е задържана и преди в Австрия. Тя има забрана за престой в страната. За нея има издадена заповед за задържане от Германия. Случаят вече е в прокуратурата и се очаква жената да бъде предадена на Германия”, допълни Патрик Майерхофер.

Българските власти са запознати със случая. Българската гражданка засега не е поискала съдействие от консулската ни служба.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook