img

Потвърдиха ареста на Метин Мехмедов за убийство в Холандия

/
/
/
918 Views

Варненският Апелативен съд потвърди ареста под стража на Метин Мехмедов, който ОС-Търговище постанови на основание на европейска заповед за арест. Мехмедов е издирван в Холандия за убийство. Заповедта за ареста му е издадена в края на октомври тази година от прокуратурата в Бреда.

метин мехмедов арест
Холандските решетки зоват нашия земляк

При предаването му в Холандия ще започне процес за убийство, грозят го до 30 години затвор. Става на въпрос за престъпление от февруари миналата година в град Осендрехт. В жилище с наркооранжерия е открит прострелян мъж. Свидетели насочили разследващите към няколко български граждани, самоличността им е разкрита, както и движението им по време на престъплението.

Защитата на Мехмедов пледира, че няма доказателство за съпричастието му към убийството, но по реда на Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест, нашите съдии ме е предвидено да преценяват наличието на обосновано предположение.

Единствената мярка за неотклонение, която ще гарантира присъствието на Метин Мехмедов при гледането на делото за предаването му в Холандия е задържането под стража.

Това определение е окончателно и Метин Мехмедов не може да се обжалва.

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook