img

Валери Божинов изля душата си: Благодаря и на Алисия, и на Николета!

/
/
/
883 Views

Валери Божинов даде може би най-стойностното си интервю в живота, научи ТРГ!

Валери Божинов беше по-откровен от всякога в предаването „Код Спорт“ по ТВ+. Голмайсторът на „Ботев (Враца)“ проговори за своята кариера и личен живот.

Както можеше да се предположи, футболистът не се чувства реализиран в своята професия. Голямата му мъка е, че е пропилял таланта си.

„Най-много съм страдал за това, че не съм направил онова, за което съм имал възможността. Да бъда на високо ниво, да го задържа и да играя в големи отбори. Това най-много ме болеше и за това най-много страдам в момента. Талантът, възможността, млад, перспективен, толкова млад дебютираш, играеш, хората ти дават шанс, а ти се отнасяш непрофесионално и несериозно. Е, няма как после да те възнаградят!

За това много съм страдал, но не мога да върна времето.

Всеки казва как може да играеш в Ботев (Враца)? Това е страдание за такъв качествен футболист като мен. Но явно плащам за това, което е трябвало да правя преди, а не съм го правел. Затова съм тук – играя, страдам, боря се най-вече сам със себе си, не се оплаквам, запушил съм си и двете уши, тренирам, давам всичко от себе си… Надявам се да не е късно, но знаете, че във футбола както сме долу, така може и да изплуваме! Това е вече Божа работа.“ – споделя Божинката.

Той е изключително благодарен на Биляна Дол. Това е жената, която е успяла да му въздейства най-силно и да го вразуми.

„Благодарение на нея съм друг човек – мъдър, умерен. Един вид и професионалист станах покрай нея. Никога не съм обръщал внимание на себе си, както в момента – за това какво трябва да ям, кога трябва да спя, колко трябва да тренирам. Ходя допълнително да тренирам, правя неща, за да поддържам тялото си, за да се чувствам добре. Благодарение на нея и с нейната търпеливост, диалог, комуникация и показване наистина успях да променя себе си за добро.“ – разкрива Валери Божинов.

Бившият национал има две деца от две жени, но се опитва да обръща достатъчно внимание и на Валерко, който е от Алисия, и на Никол от Николета Лозанова.

„Искам да благодаря и на двете майки – и на Николета, и на Алисия, че наистина ме разбират и ме подкрепят от гледна точка на това, че колкото време имам, по най-бързия начин се прибирам и съм с тях. Правя всичко възможно да бъда с тях. Не е времето, което трябва да се отделя, но все пак знаете – тренировки, мачове… Но футболът не е вечен. Надявам се, че когато завърша кариерата си, ще се отдам на моите деца, защото те имат нужда. Най-важно е да има разбиране и комуникация. Искам да благодаря и на Биляна, защото без нейната подкрепа този Валери нямаше да го има.“ – казва Божинов.

Източник: Sportal.bg.

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook