img

В сезона на почивките е добре да го знаем: Ето кои са най-мръсните предмети в хотелските стаи

/
/
/
221 Views
loading...

Кой не обича да ходи да пътува. Нови места, различна култура и история, перфектен начин за почивка. Но ако периодът на почивката ни е по-дълъг, трябва все пак да преспим някъде, като най-честият вариант са хотелите. Но когато правим резервация, трябва да имаме едно на ум.

След като са проверили няколко хиляди хотелски стаи, американските лекари по инфекциозни болести са определили кои предмети в тези стаи са най-примамливото убежище за бактерии. Резултатите от изследването са публикувани в страниците му New York Post.

Баня. На феновете на водни процедури по време на престоя в хотелите експертите препоръчват да не се къпят във вана, а вместо това да се ограничат само до душ. А дори и преди да си вземете душ, кабината трябва да бъде изплакната с топла вода и шампоан, съветват лекарите.

 

„Банята е най-несигурното място във всяка стая, тъй като осигурява идеални условия за възпроизводство на бактерии: топлина и влага“, посочват биолозите.

Слушалка на душ. Според организаторите на изследването душове в хотелските стаи трябва да бъдат заменяни поне веднъж годишно, но това правило често не се спазва. По слушалката на душа се натрупва легионела – бактерия, която при поглъщане в човешкото тяло може да причини дори фатални заболявания. Преди да вземете душ, е полезно да източите горещата вода за 2-3 минути.

Тоалетна чиния. За да не пострадате от вирусна болест на стомаха, най-добре е да пътувате с дезинфекциращи кърпички. Може да ги използвате, за да забършете повърхността на тоалетната чиния – още един полезен съвет за предпазване от инфекциозно заболяване.

Конзоли. В стаята на хотелската стая един от обектите, опасен за здравето, е преди всичко дистанционното управление – от телевизора, климатика. Кой ли го е използва преди? Не мислете за това, просто увийте устройството в полиетилен.

 

Мебели и спално бельо. Някога чували ли сте, че на мебелите в стаята на хотелите седи или лежи гол човек? Експертите потвърждават: това е така и този навик насърчава разпространението на стафилокока ауреус. На свой ред, зле изпаното спално бельо може да предизвика алергии. Винаги носете на път и за почивка почивните антиалергични лекарства, препоръчани от експерти.

Плувен басейн. Хотелските басейни трябва да са най-избягвани, тъй като те са причината за половината от заболяванията сред гостите, посочват още експертите.

Източник: zdrave.to

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!