img

В местността Беслет Георги застреля 70-килограмово чудовище (СНИМКИ)

/
/
/
337 Views
loading...

Дългогодишният горски служител отстреля 180 сантиметрова вълчица

Дългогодишният горски служител Георги Вакареев показа, че който го може, го може и възрастта не е порок, след като определено накара своите по-млади колеги ловци да цъкат с език и да му завиждат след поредния счупен и неподобряван от години рекорд.

Докато всички авджии наблягаха на стрелбата по дива свиня, той отстреля над 70-килограмова вълчица по време на поредния излет заедно с останалите членове на дружинката му от района на Горно Дряново, пише struma.bg.

Трофейният екземпляр с дължина 180 см бе отстрелян в местността Беслет, където те бяха заложили пусията си. Всички били изненадани от това, че вместо обичайната „мишена“ – диви прасета, под мерника им попаднал женският вълк.

В местността Беслет Георги застреля 70-килограмово чудовище (СНИМКИ)

Най-съобразителен се оказал именно Георги Вакареев, който пръв стрелял и успял да повали животното, известно с хитростта и съобразителността си. 65-годишният ловджия впечатлил колегите си с прецизността на изстрела, независимо от това, че била нужна мигновена реакция, за да не се измъкне животното. Съвсем логично последваха и фотосите с първия за дружинката улов, който определено предизвика доста коментари.

В местността Беслет Георги застреля 70-килограмово чудовище (СНИМКИ)

След като новината се разпространи, ловците получиха много благодарности от местните хора и най-вече от тези, отглеждащи едър и дребен добитък и са най-потърпевши от набезите на вълците, особено през зимните месеци. Броят на хищниците в региона се увеличи през последната година и половина, след като заради големия пожар в Кресненското дефиле много от четирикраките обитатели там се преместиха отсам планината по поречието на Места.

От своя страна, отстреляният над 70-килограмов звяр бе първи трофей за ловците от Горно Дряново, с който не само счупиха рекорда за отстрелян вълк в своята история, но също така и в бившата Неврокопска околия.

Източник: www.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук
Оценете публикацията

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!